Επιλέξτε Page

Follow us on Instagram

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Δελτία Τύπου » Η θεατρική παράσταση «Αθάνατες» στο ανοιχτό θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Η θεατρική παράσταση «Αθάνατες» στο ανοιχτό θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

12.07.2021 | Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις - Πολιτισμός, Ενημέρωση

                   
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ
Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

 

Μαρκόπουλο, 12/7/2021

Η θεατρική παράσταση «Αθάνατες» στο ανοιχτό θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου
στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και η Περιφέρεια Αττικής, σας προσκαλούν στην επετειακή θεατρική παράσταση «Αθάνατες» της Τάνιας Χαροκόπου, που θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 και ώρα 9.00 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το έργο παρουσιάζει γεγονότα απ’ όλη την διάρκεια της Επανάστασης, λίγο πριν την έναρξή της, έως και μετά την απελευθέρωση των Ελλήνων από τον τούρκικο ζυγό. Σε δυο νησιά, στη Μύκονο η Μαντώ Μαυρογένους και στην Ύδρα η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, δύο δυναμικές γυναίκες με διαφορετικές μεταξύ τους προσωπικότητες, με κοινά όμως χαρακτηριστικά τους, το απαράμιλλο θάρρος, τη μεγάλη αγάπη για την πατρίδα και την πίστη στον Θεό, τα οποία τις ωθούν, στον αγώνα τους για την ελευθερία.

Παρά τα σπάνια πνευματικά και ψυχικά χαρίσματα και την απόλυτη διάθεσή τους να δώσουν και τη ζωή τους ακόμα για τα πιστεύω τους και την ελευθερία της πατρίδας, ο αγώνας τους, πέρα από τις αντικειμενικές δυσκολίες που εμπεριέχει, δυστυχώς θα γίνει ακόμα πιο δύσκολος, μιας και ως γυναίκες, αντιμετωπίζουν και τον πόλεμο της ζήλιας, της αντιπαλότητας, της κακεντρέχειας, των κουτσομπολιών και των δολοπλοκιών, προερχόμενα από συμπατριώτες τους, τα οποία άλλοτε τις καταρρακώνουν και άλλοτε τις ενδυναμώνουν και τις εμψυχώνουν.

Κοινός φίλος και συμπαραστάτης των δύο γυναικών, είναι ένας ιερέας, ο οποίος τις επισκέπτεται συχνά, τους μεταφέρει ειδήσεις από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, ενδυναμώνει την πίστη τους, τις νουθετεί και με τον δικό του απαράμιλλο λόγο, τους μεταγγίζει τις απελευθερωτικές αξίες και επηρεάζει με τις κουβέντες του τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες τους. Ο παπα-Νικόλας, συνδέει αυτές τις δύο γυναίκες, μεταφέρει προσωπικά γράμματα από τη μια στην άλλη και φυτεύει στην καρδιά τους το ίδιο όραμα. Κρύβει όμως κι ένα μυστικό, που το φανερώνει στο τέλος.

Δίπλα σε αυτές τις ατρόμητες μαχήτριες, εκτός από τον ιερέα, υπάρχουν και άλλοι σύντροφοι και συμπαραστάτες. Ο Δημήτριος Υψηλάντης για την Μαντώ και ένας καπετάνιος για τη Λασκαρίνα, οι οποίοι έχουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή τους. Άλλοτε τις εμπνέουν, άλλοτε τις βοηθούν να πάρουν ουσιαστικές αποφάσεις και άλλοτε προκαλούν θύελλα αντιδράσεων, που τις αποθαρρύνουν.

Μια ιστορία ζωής, αγώνα, έρωτα, πίκρας, ελπίδας, χαράς κι αυταπάρνησης, βασισμένη σε ιστορικά γεγονότα, με σκοπό να ανοίξει ένα ακόμα παράθυρο στην ηρωική περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης, ζωντανεύοντας τις γυναίκες «σύμβολο» της ελευθερίας της Ελλάδας.

Η παράσταση «Αθάνατες» έχει συμπεριληφθεί στις προτεινόμενες δράσεις της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και έχει λάβει την Αιγίδα του ΕΟΤ, καθώς σε συνεργασία με φορείς της Ελληνικής Ομογένειας στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ σχεδιάζεται, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να παρουσιαστεί σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους σε Ευρώπη και ΗΠΑ. Aπέσπασε το πρώτο βραβείο στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό της Περιφέρειας Αττικής, με θέμα τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Πρωταγωνιστούν: Ρούλα Αντωνοπούλου (Μπουμπουλίνα), Σύνθια Μπατσή (Μαντώ Μαυρογένους), Κωνσταντίνος Ζαμπάρας (Παπάς), Βασίλης Μπατσακούτσας (καπετάνιος) και Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος (μουσικός επί σκηνής).

Κείμενο: Τάνια Χαροκόπου
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Λοϊζίδης
Σκηνογράφος – ενδυματολόγος: Άννα Μαχαιριανάκη
Φωτισμοί: Γιώργος Δανεσής
Κοστούμια: Οίκος Τρανούλη
Βοηθός σκηνοθέτη: Ρούλα Αντωνοπούλου
Οργάνωση παραγωγής: Παύλος Λουτσίδης

Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας για τις περιορισμένες προκαθορισμένες θέσεις, λόγω των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Για το λόγο αυτό, η προσέλευση στο χώρο της εκδήλωσης θα πρέπει να γίνει 30 λεπτά πριν την έναρξη της εκδήλωσης. Η χρήση μάσκας από τους θεατές είναι υποχρεωτική σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς συσκευασμένων τροφίμων μακράς διαρκείας, στο χώρο της εκδήλωσης, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

30-31/3 FINAL 4

12-13-14-19-20-21/4 Έκθεση – Παζάρι χειροποίητου κοσμήματος

28/3-3/3 ΓΚΟΤΖΙΛΑ

28/3-3/3 KUNG FU PANDA 4