Επιλέξτε Page

Αρχική » Δελτία Τύπου » Ξεκινούν οι διαδικασίες για την άμεση ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Μαρκοπούλου

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την άμεση ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Μαρκοπούλου

20.05.2021 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ
Γραφείο Αντιδημάρχου Παιδείας,
κας Μένης Βαμποράκη
Τηλ.: 22990-71706
          22990-85095
Fax:  22990-85270
Email: [email protected]
 

 

 

 

Μαρκόπουλο, 20-5-2021

 

Ξεκινούν οι διαδικασίες για την άμεση ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Κοινότητας
στον Δήμο Μαρκοπούλου

Με τον πλέον επίσημο τρόπο δικαιώνονται οι προσπάθειες μας – από τον περασμένο Οκτώβριο –  για την ένταξη του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πρόγραμμα χρηματοδότησης της ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας.

Με την υπ’ αριθμ. 1474/17-5-2021 πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής, με τίτλο «Ίδρυση και Λειτουργία Κέντρου Κοινότητας στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας», δίνεται η δυνατότητα στον Δήμο μας να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας ’09’ για την “Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής”, από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), μέσω υποβολής πρότασης για τη δημιουργία Κέντρου Κοινότητας. Πιστοποιείται έτσι η αίσια έκβαση της πολύμηνης συνεργασίας μας με την Περιφέρεια, για την έναρξη των διαδικασιών έγκρισης επιχορήγησης ύψους 74.880 για την ίδρυση του Κέντρου, μετά την κατάθεση του σχετικού φακέλου από πλευράς του Δήμου, το αμέσως επόμενο διάστημα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, για την έμπρακτη υποστήριξη και ανταπόκριση του στο αίτημά μας, προκειμένου να ενισχυθεί σημαντικά η δυνατότητα του Δήμου να καταγράφει και να ανταποκρίνεται αμεσότερα στις ανάγκες των δημοτών, ιδιαίτερα σε εκείνες που εντάθηκαν από την 11ετή οικονομική κρίση.

Για πρώτη φορά, με την επικείμενη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας, εγκαινιάζουμε ένα νέο δίαυλο επικοινωνίας με τον πολίτη, με σκοπό την αμεσότερη και διευρυμένη κοινωνική του προστασία στον τόπο του.

Πιο συγκεκριμένα, στο Κέντρο θα μπορούν να απευθύνονται όλοι οι πολίτες της περιοχής, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειάς τους (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος) και χρειάζονται τη συνδρομή της Πολιτείας. Η δομή θα παρέχει επίσης υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα όπως η προσέγγιση της τοπικής αγοράς για εύρεση εργασίας, η δημιουργία ευκαιριών για νέους, ώστε να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους ζωή, προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας η οικογενειακών δυσαρμονιών, ζητήματα νομικού χαρακτήρα, μαθησιακή στήριξη παιδιών και εφήβων.

Να σημειωθεί, ότι μέχρι τώρα, οι συγκεκριμένες υπηρεσίες για τους κατοίκους του Δήμου Μαρκοπούλου, εξυπηρετούνταν μέσω του Δήμου Σαρωνικού.

  

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, 

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού,
Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας

ΜΕΝΗ ΒΑΜΠΟΡΑΚΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσκληση υποβολής συμμετοχών για φιλόζωους εθελοντές

Πρόσκληση υποβολής συμμετοχών για φιλόζωους εθελοντές

            Για πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Μαρκοπούλου, στο τηλ. 22990-20116 ή 22990-20000 (κ. Σολανάκης Εμ.) και μέσω του email  στο [email protected] .

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

13-19/1 SCREAM 5

15-16/1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

13-19/1 ΠΙΤΣΑ ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

EUROPE