Επιλέξτε Page

Αρχική » Δελτία Τύπου » Άκρως παραγωγική η συνάντηση του Δημάρχου Μαρκοπούλου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Άκρως παραγωγική η συνάντηση του Δημάρχου Μαρκοπούλου με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

07.05.2021 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                 Μαρκόπουλο, 7/5/2021
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 Άκρως παραγωγική η συνάντηση του Δημάρχου Μαρκοπούλου
με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Σε κλίμα πολύ καλής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνου Αλλαγιάννη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) Ευθύμιο Μπακογιάννη, την Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, στο Υπουργείο, όπου συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για σημαντικά θέματα της πόλης:

Επίσπευση της έγκρισης αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) Μαρκόπουλου – που εκκρεμεί εδώ και 14 χρόνια – το συντομότερο δυνατό, με δέσμευση του Γενικού Γραμματέα να προγραμματίσει κατά προτεραιότητα για την επόμενη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ, τη συζήτηση και έγκριση της, αφότου ελέγξει την πρόοδο της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) του Γ.Π.Σ.

Ενίσχυση των αγροτικών δραστηριοτήτων με ενσωμάτωση πρόσθετων σε όσες προβλέπονται εντός της ζώνης Β3 (Αττικό πάρκο) των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.) Μεσογείων (ΦΕΚ 199Δ/2003), έπειτα από μελέτη νομικής τροποποίησης του καθεστώτος, απαντώντας σε ένα πάγιο αίτημα των ντόπιων παραγωγών.

Βέλτιστη λειτουργία του προαστιακού σιδηροδρόμου χωρίς επιβαρύνσεις, για την πόλη του Μαρκόπουλου με την πρόβλεψη όλων των απαραίτητων πολεοδομικών και σχεδιαστικών ρυθμίσεων, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.), με τις διαδικασίες επέκτασής του στο Λαύριο να δρομολογούνται πριν το τέλος του 2021.

Η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εντάσσεται στο πλαίσιο ενός συνεχιζόμενου ενεργού κύκλου πρωτοβουλιών και επαφών του Δημάρχου Μαρκοπούλου με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να προωθηθούν άμεσα οι ανάγκες και τα θέματα του Δήμου και να απαγκιστρωθούν από το κλίμα εσωστρέφειας και ηττοπάθειας του παρελθόντος, που κρατούσε «όμηρο» τη δυναμική εξέλιξη της πόλης, στα «συρτάρια» μιας ατέρμονης γραφειοκρατίας.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσκληση υποβολής συμμετοχών για φιλόζωους εθελοντές

Πρόσκληση υποβολής συμμετοχών για φιλόζωους εθελοντές

            Για πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Μαρκοπούλου, στο τηλ. 22990-20116 ή 22990-20000 (κ. Σολανάκης Εμ.) και μέσω του email  στο [email protected] .

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

13-19/1 SCREAM 5

15-16/1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

13-19/1 ΠΙΤΣΑ ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

EUROPE