Επιλέξτε Page

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Δελτία Τύπου » Εκπαιδευτική – καλλιτεχνική δράση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με θέμα «Τα Λάβαρα – Σύμβολα του 2021»

Εκπαιδευτική – καλλιτεχνική δράση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, με θέμα «Τα Λάβαρα – Σύμβολα του 2021»

22.04.2021 | Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις - Πολιτισμός, Ενημέρωση, Παιδεία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ
Γραφείο Αντιδημάρχου Παιδείας,
κας Μένης Βαμποράκη
Τηλ.: 22990-71706
22990-85095
Fax: 22990-85270
Email:[email protected]

 

Μαρκόπουλο, 22/4/2021


Εκπαιδευτική – καλλιτεχνική δράση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

του 1821, με θέμα «Τα Λάβαρα – Σύμβολα του 2021»

Ενδεικτικά έργα από τη διαδικτυακή έκθεση “Λάβαρα και Μπαϊράκια” του Ορίζοντα Γεγονότων, στις πλατφόρμες του 2021.

 


Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου διοργανώνει για τη φετινή επετειακή χρονιά των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, εκπαιδευτική – καλλιτεχνική δράση, με θέμα «Τα Λάβαρα – Σύμβολα του 2021».

Τα λάβαρα ή μπαϊράκια, προεπαναστατικά πολεμικά σήματα αναγνώρισης, που συσπείρωσαν στη βάση τους ανθρώπινες επιδιώξεις για ελευθερία, έμειναν σαν ανοιχτό βιβλίο να μας διδάσκουν ιστορία. Το ορατό αυτό κάλεσμα που ανέμιζε σε βουνοκορφές και θάλασσες, μπορεί να δώσει ακόμη και σήμερα αφορμή στους καλλιτέχνες για δημιουργία. Ιδίως σήμερα, που οφείλουμε να αναλογιστούμε την Ιστορία και να σηκώσουμε ο καθένας το λάβαρο μιας συμβολικής ελευθερίας.

Η δράση απευθύνεται σε τοπικούς συλλόγους, σε όλες της σχολικές μονάδες και τάξεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν. Δεκτή γίνεται και η ατομική συμμετοχή, ή συμμετοχή με ένα ομαδικό λάβαρο ως αντιπροσωπευτικό της κάθε «ομάδας», τάξης ή σχολείου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικά μια καθαρή φωτογραφία χωρίς σκιές (σε μορφή jpg) του ατομικού ή ομαδικού τους έργου, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου d.kalepit@dimosmarkopoulou.gr ή στο antid.paideias@markopoulo.gr, έως την 31η Μαϊου 2021.

Τα «λάβαρα», που θα προκύψουν, από τις εργασίες, θα προβληθούν στην διαδικτυακή σελίδα του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας www.markopoulo.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), ενώ ορισμένα θα τυπωθούν και θα εκτίθενται σε συγκεκριμένα σημεία μέσα στην πόλη, καθ’ όλη την περίοδο του επετειακού έτους 2021, για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Πληροφορίες για το «Λάβαρο» της Επανάστασης του 1821 και τους συμβολισμούς των εικόνων που είχαν σχεδιαστεί πάνω σε αυτό, μπορείτε να δείτε στο βίντεο από το Μουσείο Μπενάκη, όπου και φυλάσσεται: https://www.youtube.com/watch?v=r9npAeA7v6c&feature=emb_logo

Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια του project “Μπαϊράκια” του Ορίζοντα Γεγονότων, μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, με επίκεντρο τα πρωτότυπα καλλιτεχνικά projects, καλλιτεχνικού, περιβαλλοντικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.

(Πληροφορίες: www.orizontasgegonoton.gr και www.facebook.com/orizontasgegonotwn)

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού,
Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας,

ΜΕΝΗ ΒΑΜΠΟΡΑΚΗ

 

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

14-20/3 OSCAR WINNERS WEEK

24-3-2024 «ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»