Επιλέξτε Page

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Δελτία Τύπου » Ημερίδα Αλληλεγγύης στο Πόρτο Ράφτη για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής

Ημερίδα Αλληλεγγύης στο Πόρτο Ράφτη για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής

12.04.2021 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Κοινωνική Υπηρεσία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                     Ημερομηνία: 12/4/2021
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ: Χ. ΜΕΘΕΝΙΤΗ 7
ΤΗΛ.: 22990-20174, 20175
FAX: 22990-20187
Email: [email protected]
Πληροφορίες : κ. Σταύρου Β.

 

Ημερίδα Αλληλεγγύης στο Πόρτο Ράφτη για τη συγκέντρωση τροφίμων

και ειδών προσωπικής υγιεινής

 

Έπειτα από την άκρως επιτυχημένη διοργάνωση της Διημερίδας Αλληλεγγύης στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου διοργανώνει αντίστοιχη δράση στο Πόρτο Ράφτη και απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες μας, να συνδράμουν με τις προσφορές τους στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Απριλίου 2021, από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. στον εξωτερικό χώρο του Γραφείου Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας, για την υποστήριξη των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, που έχουν πραγματική ανάγκη.

Πιο συγκεκριμένα, τα είδη που είναι σε έλλειψη και χρειαζόμαστε κατά προτεραιότητα είναι τα εξής: λάδι, χυμός τομάτας, κριθαράκι, αλεύρι, γάλα, ζυμαρικά και απορρυπαντικό ρούχων.

Παρακαλούμε για την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό κατά την προσέλευση, παραμονή και αποχώρηση από το χώρο της δράσης, όπως η χρήση μασκών προστασίας και η τήρηση των αποστάσεων.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Μαρκοπούλου, που είναι από τα πρώτα που ιδρύθηκαν και λειτούργησαν στην Αττική, μήνες πριν τις αντίστοιχες κρατικές δομές, συμπληρώνει φέτος μια δεκαετία αδιάλειπτης λειτουργίας και έμπρακτης στήριξης των συμπολιτών μας, που λόγω οικονομικών δυσχερειών, αδυνατούν να καλύψουν βασικές  τους ανάγκες.

Μέσω της δομής αυτής, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας, εξυπηρετεί κάθε μήνα περίπου 60 οικογένειες συμπολιτών μας από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες, όπου οι γονείς είναι άνεργοι και λόγω της πανδημίας δεν εργάζονται, ηλικιωμένα άτομα, χαμηλοσυνταξιούχους που μένουν μακριά από το οικογενειακό τους περιβάλλον και η Υπηρεσία μας είναι το μοναδικό μέσο στήριξης τους.

Η ανάγκη των καιρών απαιτεί τη συνεργασία όλων μας, καθώς λόγω της πανδημίας, όλο και περισσότερες οικογένειες βρέθηκαν χωρίς εισόδημα, ηλικιωμένα άτομα χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον, άτομα μοναχικά – που λόγω της κατάστασης – απομονώθηκαν.

Σας προσκαλώ να γίνετε μέρος αυτού του κύκλου ανθρωπιάς και να αποδείξουμε έμπρακτα ως κοινωνία, ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν άνθρωπο μόνο του!

Και η μικρότερη προφορά μετράει!

 

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού,

Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας,

Μένη Βαμποράκη

 

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24-3-2024 «ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

14-20/3 OSCAR WINNERS WEEK