Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » «Κι όταν χαμηλώνεις για να δώσεις ένα χάδι, τότε είσαι ο πιο ψηλός άνθρωπος του κόσμου» – κείμενο του Προέδρου της Πενταμελούς Επιτροπής Δήμου Μαρκοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων.

«Κι όταν χαμηλώνεις για να δώσεις ένα χάδι, τότε είσαι ο πιο ψηλός άνθρωπος του κόσμου» – κείμενο του Προέδρου της Πενταμελούς Επιτροπής Δήμου Μαρκοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων.

05.04.2021 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                                     Μαρκόπουλο, 5/4/2021

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                             

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

 

«Κι όταν χαμηλώνεις για να δώσεις ένα χάδι, τότε είσαι ο πιο ψηλός άνθρωπος του κόσμου» – κείμενο του Προέδρου της Πενταμελούς Επιτροπής Δήμου Μαρκοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων.

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η 4η Απριλίου είναι μία επέτειος που σε μία κοινωνία προόδου και εξέλιξης δε θα έπρεπε να εορτάζεται ποτέ.

Δε θα έπρεπε να υπάρχει καν στα ημερολόγια ως ημέρα μνήμης και αναφοράς.

Γιατί απλά δε θα έπρεπε να βρίσκονται ακόμα στους δρόμους αδέσποτα ζώα,  που υποφέρουν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, στην πείνα και τις κακουχίες, στην έλλειψη φροντίδας και αγάπης.

Είναι χρέος όλων μας  να περιορίσουμε τέτοια φαινόμενα, ταλαιπωρημένων υπάρξεων που περιφέρονται στους δρόμους φλερτάροντας καθημερινά με τον θάνατο, τις ασθένειες, τα τροχαία ή ακόμα χειρότερα  την κακοποίηση από αρρωστημένα ανθρώπινα μυαλά, που ξεβράζουν πάνω τους όλη την διαστροφή του νου και της ψυχής τους.

Ένα τεράστιο ποσοστό από τα αδέσποτα ζώα ζει μια ζωή μαρτύριο, ενώ τα περισσότερα από αυτά  ζουν μόνο από τύχη ή μετά από τις συστηματικές προσπάθειες ορισμένων ανθρώπων να βελτιώσουν όσο το δυνατό περισσότερο τις συνθήκες επιβίωσης τους.

Στο Δήμο μας από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο, με τον οποίο θα μπορούσαμε να διευκολύνουμε τη ζωή των αδέσποτων ζώων, που ζουν στα όρια της πόλης μας. Ενεργοποίησε και διόρισε την πενταμελή επιτροπή, που  έβαλε άμεσα σε εφαρμογή το πρόγραμμα περισυλλογής, στειρώσεων, εμβολιασμών και σήμανσης των αδέσποτων πληθυσμών σκύλων και γάτων του Δήμου μας, ενώ παράλληλα ανέθεσε την υλοποίηση του προγράμματος αυτού στους τοπικούς μας κτηνιάτρους, που πλην των ως άνω προγραμματισμένων ιατρικών πράξεων, βρίσκονται μόνιμα σε εγρήγορση για όποιο έκτακτο περιστατικό, χρήζει άμεσης δικής τους επέμβασης. Καταλυτική στην κίνηση αυτή είναι η συμμετοχή  όλων των  μελών της Επιτροπής, προς τους οποίους ως Πρόεδρος, θεωρώ υποχρέωση μου να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αρμονική μας συνεργασία. Στον γνωστό στους περισσότερους από εμάς κτηνίατρο κ Ηλία Καλδή, στην Πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου Μαρκοπούλου Πόρτο-Ράφτη κ. Καίτη Δημοπούλου, στην Πρόεδρο του Φιλοζωικού Σωματείου «ΜΕΡΙΜΝΩ» κ. Άννα Τσαλίκη, στον εκπαιδευτή μας κ. Παναγιώτη Μενεμένογλου  και στο αναπληρωματικό μέλος κ. Μαίρη Κονταρίδη, οι οποίοι  καθημερινά με αυταπάρνηση και ζήλο δίνουν  ένα κομμάτι από τον εαυτό τους, από την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή προσφέροντας  τις υπηρεσίες τους στο κοινό όραμα  για ένα Δήμο που κάθε αδέσποτο ζώο θα απολαμβάνει συνθήκες ευζωίας και αξιοπρέπειας, ενώ με συστηματικές ενέργειες, στειρώσεις και προσεκτικές υιοθεσίες θα επιτύχει τη δραστική μείωση του πληθυσμού αδέσποτων ζώων.

Σας θέλουμε δίπλα μας, αν όχι με την ενεργό εθελοντική προσφορά σας, αλλά τουλάχιστον επιδεικνύοντας ατομική και προσωπική ευθύνη, ότι:  σέβομαι τα αδέσποτα ζώα της γειτονιάς ή της πόλης μου, δεν τα κακοποιώ, δεν τα ενοχλώ, δεν εγκαταλείπω τον δικό μου σκύλο ή τη γάτα μου στο δρόμο γιατί απλά δεν είμαι πλέον σε θέση να τα διαχειριστώ, στειρώνω και καταχωρώ στο δικό μου όνομα το δεσποζόμενο ζώο μου, το βγάζω βόλτα πάντα με λουρί και τηρώ ευλαβικά όλα τα εκ του  νόμου προβλεπόμενα μέτρα.

… «Κι όταν χαμηλώνεις για να δώσεις ένα χάδι , τότε είσαι ο πιο ψηλός άνθρωπος του κόσμου. Δώστε ύψος και ανάστημα στην ανθρώπινη ύπαρξη μας. Αξίζει!».

 Ο Πρόεδρος

Νικόλαος Κανελλόπουλος

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόσκληση υποβολής συμμετοχών για φιλόζωους εθελοντές

Πρόσκληση υποβολής συμμετοχών για φιλόζωους εθελοντές

            Για πληροφορίες ή δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Μαρκοπούλου, στο τηλ. 22990-20116 ή 22990-20000 (κ. Σολανάκης Εμ.) και μέσω του email  στο [email protected] .

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

13-19/1 SCREAM 5

15-16/1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

13-19/1 ΠΙΤΣΑ ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

EUROPE