Επιλέξτε Page

Αρχική » Δελτία Τύπου » Χρηματοδότηση ύψους 176.032 € εξασφάλισε ο Δήμος Μαρκοπούλου από το Πράσινο Ταμείο

Χρηματοδότηση ύψους 176.032 € εξασφάλισε ο Δήμος Μαρκοπούλου από το Πράσινο Ταμείο

05.04.2021 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Παιδεία, Περιβάλλον

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                 Μαρκόπουλο, 5/4/2021

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

Χρηματοδότηση ύψους 176.032 € εξασφάλισε ο Δήμος Μαρκοπούλου

από το Πράσινο Ταμείο

Συνολική χρηματοδότηση ύψους 176.032 € για δυο σημαντικά του έργα, εξασφάλισε ο Δήμος Μαρκοπούλου από το Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ», στον Άξονα Προτεραιότητας 1: «Αστική Αναζωογόνηση», σύμφωνα με την απόφαση υπ’ αριθμ. 208.3.1/2021 της 31-3-2021 του Πράσινου Ταμείου.

Το πρώτο έργο αφορά την «Ενεργειακή, Αισθητική, και Λειτουργική Αναβάθμιση του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου», για το οποίο εξασφαλίστηκε το ποσό ένταξης των 107.832 €.

Στόχος της παρέμβασης είναι η προσαρμογή της συγκεκριμένης Σχολικής Μονάδας στα σύγχρονα περιβαλλοντικά δεδομένα με εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση του ετήσιου κόστους θέρμανσης, βελτίωση των θερμικών συνθηκών άνεσης στο εσωτερικό των χώρων, με απώτερο όφελος που αναμένεται να αποτυπωθεί στη βελτίωση της απόδοσης των μαθητών. Περιλαμβάνει ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού, αντικατάσταση των κουφωμάτων και θυρών, εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο κτιριακό κέλυφος, εφαρμογή συστήματος θερμομόνωσης στο εσωτερικό χώρων του υπογείου και ισογείου, αντικατάσταση θερμομόνωσης σωλήνων θέρμανσης που διέρχονται από εξωτερικούς χώρους και προστασία θερμομόνωσης με κατάλληλο υλικό, τοποθέτηση θερμοστατικών βαλβίδων στα σώματα καλοριφέρ.

Με την ολοκλήρωση του έργου, θα παρασχεθούν καλύτερες συνθήκες σε μαθητές κι εκπαιδευτικούς. Το έργο θα εκτελεστεί σύμφωνα με τις εθνικές και τις κοινοτικές οδηγίες και προδιαγραφές για καλύτερη αποδοτικότητα, μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και εξοικονόμηση ενέργειας, μέσα από τη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της νέας τεχνολογίας. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η μείωση των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου, η προστασία του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση χρημάτων και η αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Το δεύτερο έργο αφορά την «Προμήθεια Συστημάτων Υπόγειας Αποθήκευσης Απορριμμάτων για την Αισθητική, Λειτουργική και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση Κοινοχρήστων Χώρων», για το οποίο εξασφαλίστηκε το ποσό ένταξης των 68.200 €.

Με το συγκεκριμένο έργο πραγματοποιείται η προμήθεια 5 τεμ. υπόγειων κάδων αποθήκευσης απορριμμάτων και την εγκατάσταση τους σε επιλεγμένους κοινόχρηστους χώρους, για την αισθητική, λειτουργική και περιβαλλοντική αναβάθμιση τους.

Γενικότερα, βασικός στόχος του Δήμου Μαρκοοπούλου είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των υποδομών του, μέσα από την ανάπτυξη σχετικών δράσεων. Με αυτόν τον τρόπο, ο Δήμος έχει τη δυνατότητα αφενός να μειώσει το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα και αφετέρου, να εναρμονιστεί με διεθνείς εξελίξεις και πρακτικές, ενισχύοντας ταυτόχρονα το ενεργειακό του προφίλ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Covid19

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

EUROPE