Επιλέξτε Page

Αρχική » Δελτία Τύπου » Νέα συνάντηση Δημάρχου Μαρκοπούλου με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

Νέα συνάντηση Δημάρχου Μαρκοπούλου με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

30.03.2021 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 30/3/2021

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ 

 

Νέα συνάντηση Δημάρχου Μαρκοπούλου με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα

 

Για δεύτερη φορά εντός δυο μηνών, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, χθες Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, αναδεικνύοντας το κλίμα στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργικό Γραφείο, συζητήθηκαν τα τρέχοντα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως οι προκλήσεις και οι αντοχές που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι, συμπληρώνοντας ένα χρόνο πανδημίας και περιοριστικών μέτρων. Επίσης, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να ενημερωθεί εκτενώς από τον Υπουργό για τις προσκλήσεις ένταξης στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου, το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης» 2020 -2023, έχει ως βασικό του σκοπό την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω των φορέων της Αυτοδιοίκησης, στους παρακάτω άξονες:

Πολιτική Προστασία, Ποιότητα ζωής και εύρυθμη λειτουργία των πόλεων, της υπαίθρου, των οικισμών, Περιβάλλον, Ψηφιακή σύγκλιση, Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου συμμετέχει ενεργά, καταθέτοντας φακέλους για τις Προσκλήσεις  εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης, που έχει εξαγγείλει το Υπουργείο με το άκρως φιλόδοξο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, έχοντας ως σταθερές του, την προστασία των δημοτών και του κοινωνικού ιστού εν μέσω πανδημίας, και παράλληλα, την πρoετοιμασία του Δήμου για την “επόμενη μέρα” της εξόδου από την υγειονομική κρίση. Απαιτείται άμεσα η επούλωση των “πληγών” όλου αυτού του διαστήματος, που η Τοπική Αυτοδιοίκηση έτρεχε – και συνεχίζει να τρέχει – σε “μαραθώνιο”, για να ανταποκριθεί στις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες.

Δεδομένου ότι εισερχόμαστε στον αθροιστικά 12ο χρόνο κρίσης (οικονομική και υγειονομική), ελπίζουμε αυτό το Πρόγραμμα, να αποτελέσει επιτέλους την ουσιαστική “τομή” για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με στόχο την πραγματική ενδυνάμωση και αυτοτέλεια των τοπικών κοινωνιών σε όφελος των δημοτών τους, έτσι ώστε οι Ο.Τ.Α. να μπορέσουν να ανταποκριθούν επιτυχώς στις σύγχρονες ανάγκες τους τον 21ο αιώνα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναυλία Βασιλικής Νταντά στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου

Συναυλία Βασιλικής Νταντά στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στη συναυλία της Βασιλικής Νταντά, την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 και ώρα 9.00 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου.

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Η θεατρική παράσταση «Η Σοφολογιότατη»

Συναυλία-Βασιλικής-Νταντά-στην-Κεντρική-Πλατεία-Μαρκοπούλου

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ