Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » Ανακοινώσεις Φορέων » CONNECTED WE STAND: ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 10.000 ΔΡΑΣΕΙΣ

CONNECTED WE STAND: ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 10.000 ΔΡΑΣΕΙΣ

12.01.2021 | Ανακοινώσεις Φορέων, Ενημέρωση, Κοινωνική Υπηρεσία

Αθήνα, 8/1/2020

 

CONNECTED WE STAND

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 10.000 ΔΡΑΣΕΙΣ.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το δεύτερο CONNECTED WE STAND FESTIVAL, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 30 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή 10 χωρών και 500 εθελοντών.

Ένα μεγάλο φεστιβάλ εθελοντισμού με 160 μοναδικές εκδηλώσεις,  το οποίο κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού από την πρώτη μέρα παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 10000 δράσεις εθελοντισμού, 600 δράσεις για το περιβάλλον,1000 δράσεις για βοήθεια σε συνάνθρωπο, 2500 δράσεις παροχής υλικών, 6000 δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κερδίζοντας  2700 μοναδικούς χρήστες . Σημαντική η συμβολή στη διοργάνωση μας των 20 εταιριών που προσέφεραν τα δώρα τους αλλά και 70 φορέων.

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ στις 30 Δεκέμβρη σε μια όμορφη διαδικτυακή εκδήλωση που παρουσίασαν ο Γιάννης Χατζηγεωργίου, ο Γιάννης Κρητικός και η Αντονέλλα Κουέγιορ παρακολουθήσαμε ανασκόπηση των δράσεων ενώ παράλληλα έγινε και η απονομή των βραβείων στους νικητές σε συνδιοργάνωση με το Δίκτυο Ελλήνων – Βρυξελλών Αργώ.

Τα βραβεία που δόθηκαν είναι τα εξής:

Βραβείο “Προαγωγή και προάσπιση ανθρωπίνων δικαιωμάτων” απονεμήθηκε στη Διεθνή Αμνηστία

Βραβείο “Προσφορά στην κοινωνία”  απονεμήθηκε στο “Όλοι Μαζί Μπορούμε”

Βραβείο “Εθελοντισμού και ανιδιοτελούς προσφοράς για το 2020” απονεμήθηκε στις 10 νοσηλεύτριες που μετέβησαν εθελοντικά από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη κατά τηνπερίοδο της πανδημίας.

Βραβείο “Άμεσης Παρέμβασης στην κρίση”  απονεμήθηκε στην Ομοσπονδία Φορέων Ψυχικής Υγείας Αργώ, για την συμμετοχή της στην Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306.

Βραβείο ” Δράση για το κλίμα”  απονεμήθηκε στο “Μπορούμε”

Βραβείο “Προσφορά στην εκπαίδευση”  απονεμήθηκε στο “ΆΛΛΗΛΟΝnet”

Δεν έλειψε φυσικά και η μουσική από τη βραδιά αφού τραγούδησαν ζωντανά η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Φώτης Μπενάρντο, ο Άκης Παναγιωτίδης και ο Στέλιος Λεγάκης.

Το Φεστιβάλ τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, της Περιφέρειας Αττικής, της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, του  Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, του Ιδρύματος Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου – Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»,  του Δήμου Αθηναίων, του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, του Δήμου Νέας Σμύρνης, του Δήμου Μαρκόπουλου Μεσογαίας Αττικής και της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩ» και υπό την επιστημονική επιμέλεια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Εργαστηρίου Διοίκησης Υπηρεσιών και Ποιότητας Ζωής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ανάγκης για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας στη Βόρεια Εύβοια.

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών ανάγκης για τους πυρόπληκτους συμπολίτες μας στη Βόρεια Εύβοια.

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρκοπούλου (Χρ. Μεθενίτη 7, Μαρκόπουλο), στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου την Παρασκευή 6/8/2021 ώρες 8:00-15:00, το Σάββατο 7/8/2021 ώρες 10:00-14:00 και την Δευτέρα 9/8/2021 ώρες 8:00-15:00.

Διαβάστε Περισσότερα
Ανακοίνωση ΕΟΙππασίας 4/8 για την επόμενη ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη!

Ανακοίνωση ΕΟΙππασίας 4/8 για την επόμενη ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη!

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας ευχαριστεί θερμά όλους τους ανθρώπους της ιππασίας και όσους βοήθησαν στην έγκαιρη απομάκρυνση των αλόγων και την μεταφορά τους στο Μαρκόπουλο, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς και όσους με τις πολύτιμες πληροφορίες τους συνέβαλαν στην περισυλλογή των ελευθέρων αλόγων!.

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Η θεατρική παράσταση «Η Σοφολογιότατη»

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ