Επιλέξτε Page

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » Ορισμένες αναγκαίες διευκρινίσεις σχετικά με την αναβληθείσα 12η δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκοπούλου

Ορισμένες αναγκαίες διευκρινίσεις σχετικά με την αναβληθείσα 12η δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκοπούλου

01.10.2020 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 01/10/2020

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

 

Ορισμένες αναγκαίες διευκρινίσεις σχετικά με την αναβληθείσα 12η δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκοπούλου

 

Αγαπητοί συμπολίτες,

Με μεγάλη έκπληξη ενημερωθήκαμε για την αδικαιολόγητη αντίδραση των τεσσάρων αντιπολιτευτικών παρατάξεων (επισυνάπτεται) ενόψει της χθεσινής 12ης δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, που τελικά αναβλήθηκε λόγω της αποχής τους από την συνεδρίαση.

Την έκπληξη, διαδέχθηκε η θλίψη και η απογοήτευση καθώς διαπιστώσαμε ότι οι τέσσερις παρατάξεις του Δ.Σ., επέλεξαν τον λαϊκισμό και την παραπλάνηση των δημοτών, σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία για τον τόπο μας, κινούμενες στα όρια του πολιτικού εκβιασμού και των μικροπολιτικών συμφερόντων .

Η 12η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου περιελάμβανε στην πλειονότητά τους, θέματα σημαντικά μεν ωστόσο τυπικά δε, τα οποία προτιμήσαμε να διεκπεραιώσουμε δια περιφοράς, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης της διασποράς του ιού. Η μέθοδος της τηλεδιάσκεψης θεωρήθηκε περιττή στην παρούσα φάση, τόσο επειδή δυσκολεύει αρκετά από τα μέλη του Δ.Σ. όσο και εξαιτίας  της φύσης των θεμάτων.

Εντύπωση προκαλεί το ότι οι τέσσερεις αντιπολιτευτικές παρατάξεις, θεώρησαν σκόπιμο να συντάξουν και να καταθέσουν επιστολή γνωστοποίησης – διαμαρτυρίας και αποχής από τη συνεδρίαση του Δ.Σ., την στιγμή που τα θετικά κρούσματα  κορονοϊού στην Αττική βρίσκονται στο ανώτερο επίπεδό τους, την στιγμή που συνάνθρωποί μας στον Δήμο νόσησαν ή νοσούν, την στιγμή που υπάλληλοι του Δήμου βρίσκονται σε καραντίνα, μεταξύ των οποίων ο Γραμματέας του Δ.Σ. και η βοηθός του, αυτή τη στιγμή επέλεξαν   οι τέσσερεις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις για να απαιτησουν (;) δια ζώσης διεξαγωγή του Δ.Σ.. Ανέφεραν μάλιστα τη σχετική πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 55/2020) περί «…στην περίπτωση δια ζώσης σύγκλησης των συμβουλίων, οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών», μη γνωρίζοντας ή αγνοώντας σκοπίμως την δημοσιευμένη εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών στις 22-9-2020 (επισυνάπτεται) που με σαφή τρόπο αναφέρει: «…σε ό,τι αφορά τη δια ζώσης, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση των συλλογικών οργάνων, κρίνεται σκόπιμο να διευκρινιστεί ότι αυτή λαμβάνει χώρα υπό την επιφύλαξη τυχόν ειδικότερων υγειονομικών μέτρων αναφορικά με τις συναθροίσεις σε δημόσιους κλειστούς χώρους…». Τα ειδικότερα υγειονομικά μέτρα αυτή και οι τελευταίες κυβερνητικές οδηγίες είναι σαφείς για συναθροίσεις έως εννέα (9) ατόμων σε κλειστούς χώρους.  Για αυτό και οι Επιτροπές του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή, Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) μπορούν και διεξάγονται δια ζώσης.

Με την αναβολή του χθεσινού Δ.Σ., αναβάλλεται η ψήφιση της 6ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του Δήμου, που αφορά μισθοδοσίες, κονδύλια δικηγόρων, επιχορήγηση σχολικών επιτροπών, δαπάνες αποφυγής COVID, μειώσεις δαπανών. Αναβάλλονται επίσης σημαντικά θέματα για την λειτουργία του Δήμου, όπως η κατανομή των ποσών των Κ.Α.Π. (36.940€) προς τις σχολικές επιτροπές για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων του Δήμου, η έγκριση για την καταβολή επιχορήγησης προς το ΝΠΔΔ «Βραυρώνιος» για το 2020.

Οι τέσσερις επικεφαλής των αντιπολιτευτικών παρατάξεων επικαλούνται επίσης αδυναμία υποβολής ερωτημάτων προς τους καθ’ ύλην αρμόδιους της Διοίκησης, στην δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τη στιγμή που το γραφείο του Δημάρχου είναι πάντα ανοικτό, αλλά και ΟΛΑ τα γραφεία ΟΛΩΝ των αρμοδίων Αντιδημάρχων, Προέδρων των Νομικών Προσώπων, Προϊσταμένων των Διευθύνσεων και υπηρεσιακών υπαλλήλων είναι κάθε μέρα ανοικτά όπου οι κύριοι της Αντιπολίτευσης μπορούν να απευθυνθούν όπως και ορισμένοι εξ αυτών πράγματι κάνουν. Τους ενημερώνουμε ότι στη συνεδρίαση δια περιφοράς μπορεί να συζητούνται θέματα και εκτός ημερησίας διάταξης, με την προβλεπόμενη διαδικασία (άρθρο 67, παρ. 7 του ν. 3852/2010).

Εν κατακλείδι, γνωρίζουμε σε όλους ότι η αναβληθείσα 12η τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου θα διεξαχθεί στο άμεσο μέλλον με τηλεδιάσκεψη.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ως Δημοτική παράταξη πιστεύουμε στην αξία του διαλόγου και της συνεργασίας (και το έχουμε αποδείξει), επιμένουμε στην οικοδόμηση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού με όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Δ.Σ. από όποια παράταξη κι αν προέρχονται, δίνοντας προτεραιότητα στις δημοκρατικές διαδικασίες, την διαφάνεια, την λογοδοσία για την ουσιαστική αλλαγή του τόπου μας που όλοι αγαπάμε!!!

Θεωρούμε εν γένει την ρητορική των υπογραφόντων τεσσάρων επικεφαλής των αντιπολιτευτικών παρατάξεων, όπως διατυπώθηκε στην συγκεκριμένη επιστολή, άστοχη, άκαιρη και απέχουσα έτη φωτός από το σκοπό της ενασχόλησής όλων μας με την τοπική αυτοδιοίκηση που δεν είναι άλλος από την καλυτέρευση του τόπου μας, χωρίς να χρονοτριβούμε και να παρακωλύουμε τις αναγκαίες διαδικασίες για την λειτουργία του Δήμου, προς όφελος των δημοτών και μόνο !!!

Είναι ανάγκη να ενώσουμε τις δυνάμεις μας επιτέλους προς το κοινό συμφέρον του τόπου μας!!!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 60249 22-9-2020

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

17-3-2024 ΑΠΟΚΡΙΕΣ

17-3-2024 ΜΟΥΣΟΥΝΕΣ

14-20/3 OSCAR WINNERS WEEK

24-3-2024 «ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»