Επιλέξτε Page

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Αρχική » Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε δρόμους του Δήμου Μαρκοπούλου, αύριο Παρασκευή 11-9-2020, λόγω πρόβλεψης πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων σε δρόμους του Δήμου Μαρκοπούλου, αύριο Παρασκευή 11-9-2020, λόγω πρόβλεψης πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

10.09.2020 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση, Πολιτική Προστασία

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ:

Έκδοση απόφασης προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές για την Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, όταν ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς είναι 4 ή 5 (αντιπυρική 2020)

Ένα από τα προληπτικά μέτρα του εφαρμόζεται κατά την αντιπυρική περίοδο, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ, είναι το μέτρο της προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Οι ακριβείς περιοχές και ο χρόνος απαγόρευσης καθορίζονται σε αποφάσεις που εκδίδονται από τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες ως προέδρων των οικείων Συντονιστικών Οργάνων Πολιτικής Προστασίας. Η απόφαση αφορά κάθε Περιφερειακή Ενότητα και εφαρμόζεται τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας για εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, είναι κατηγορίας 4 ή 5 (πολύ υψηλός κίνδυνος ή κατάσταση συναγερμού).

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=36060:ekdosi-apofasis-proliptikis-apagorefsis-kykloforias-kai-paramonis-ekdromeon-se-ethnikoys-drymoys-dasi-kai-efpatheis-perioxes-gia-tin-p-e-anatolikis-attikis-otan-o-deiktis-epikindynotitas-ekdilosis-dasikis-pyrkagias-einai-4-i-5-antipyriki-2020&catid=338&Itemid=376

 

Διαβάστε ολόκληρη τη σχετική απόφαση: apofasipeaa

 

Τίθεται λοιπόν σε ισχύ η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές, για αύριο Παρασκευή 11-9-2020 , με βαθμό πρόβλεψης κατηγορίας κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς Πολύ Υψηλή (4), στους παρακάτω δρόμους του Δήμου Μαρκοπούλου:

1. Στο δρόμο στην θέση «Χαμολιά» του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, που διέρχεται από τις κατασκηνώσεις.

2. Στην οδό Μυρινούντος & Πόρτο – Ράφτη Κουβαρά, στα όρια του Δήμου Σαρωνικού, η απαγόρευση να επεκτείνεται για την οδό Μυρινούντος και μέχρι το ύψος της οδού Στησαγόρα (αρχή Ιπποδρόμου) και για την οδό Κουβαρά, Πόρτο-Ράφτη μέχρι την εκτός σχεδίου περιοχή Πόρτο-Ράφτη, (θέση Πρόι-Στίρι).

3. Απόλλωνος, στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα, στην συμβολή με την ανώνυμη οδό που καταλήγει στη παραλία της Ερωτοσπηλιάς.

4. Κορώνης, στην περιοχή του Αυλακίου και ειδικότερα στην συμβολή της με την ανώνυμη οδό που ενώνει κάθετα την οδό Αυλακίου με την οδό Κορώνης.

5. Ο αδιέξοδος, παράλληλος της ακτογραμμής χωματόδρομος που ξεκινά βορειοανατολικά του χώρου στάθμευσης του αρχαιολογικού χώρου και μουσείου Βραυρώνας στο Δήμο Μαρκοπούλου και συνεχίζει ανατολικά για περίπου ένα (1) χιλιόμετρο (συντεταγμένες Γ.Π. 37Ο 55΄29.52΄΄ Β & Γ.Μ. 24Ο 0΄1.50΄΄Α).

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

17-3-2024 ΑΠΟΚΡΙΕΣ

17-3-2024 ΜΟΥΣΟΥΝΕΣ

14-20/3 OSCAR WINNERS WEEK

24-3-2024 «ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»