Επιλέξτε Page

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » Ανακοινώσεις Φορέων » Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Μαρκοπούλου για την Πανελλαδική Στάση Εργασίας στις 8-7-2020

Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Μαρκοπούλου για την Πανελλαδική Στάση Εργασίας στις 8-7-2020

08.07.2020 | Ανακοινώσεις Φορέων, Ενημέρωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μαρκόπουλο, 8-7-2020

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας συμμετέχει στην Πανελλαδική Στάση Εργασίας στο Δημόσιο την ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020 και από ώρα 13:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Ενάντια στο Νομοσχέδιο που επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο». • Το Νομοσχέδιο έρχεται να επιβάλει τους όρους, τα μέρη και το περιεχόμενο που θα έχει μία διαδήλωση. Χώροι Συγκέντρωσης δεν μπορεί να είναι Δημόσιες υπηρεσίες και Υπουργεία. Επίσης, μπορούν να γενικεύονται οι απαγορεύσεις όταν πραγματοποιούνται Συγκεντρώσεις χωρίς γνωστοποίηση στις αρχές ή αν δεν «συμμορφώνονται» οι διαδηλωτές στους περιορισμούς. Το νομοσχέδιο «επιτρέπει» συγκεντρώσεις μόνο για γεγονότα «κοινωνικής σημασίας», προϋπόθεση που μπορεί να ερμηνεύεται από τον καθένα διαφορετικά. • Εισάγει απαγορεύσεις με βάση το «σκοπό» της Συγκέντρωσης, σε συνδυασμό με τον αριθμό των συγκεντρωμένων. • Αναθέτει στην Αστυνομία υπερεξουσίες και διευρύνει τον κατασταλτικό ρόλο του Λιμενικού Σώματος, καθώς νομιμοποιείται η χρησιμοποίησή του ενάντια στις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις. Το Νομοσχέδιο ορίζει την Αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο.

Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων.

 

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γραμματέας

Κολιαβασίλης Νικόλαος                                              Κατσιμίγγος Χρήστος

 

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

14-20/3 OSCAR WINNERS WEEK

24-3-2024 «ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»