Αρχική » Δελτία Τύπου » ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΚΕΛ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-6-2020

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΚΕΛ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 21-6-2020

09.06.2020 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μαρκοπούλου αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα το θέμα της μεταφοράς των ακαθάρτων του παραλιακού μετώπου του Δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Κορωπίου-Παιανίας, με τελικό αποδέκτη την θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς. Μετά το πρόσφατο μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο, πιστή στη δέσμευσή της, σας ενημερώνει ότι προγραμματίζει Λαϊκή Συνέλευση για το θέμα αυτό, την Κυριακή 21/6 και ώρα 19:00, στο ανοικτό χώρο του Θεάτρου στη Σάρα.

Τηρώντας τα απαραίτητα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, καλούμε όλους τους συμπολίτες να παρευρεθούν, ώστε να ενημερωθούν σφαιρικά και υπεύθυνα πάνω σε ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο για την περιοχή θέμα. Παράλληλα θα αναφερθούν και όλες οι μέχρι τότε επαφές της Δημοτικής Αρχής με τους αρμόδιους φορείς. Στη Λαϊκή Συνέλευση θα κληθούν να παραστούν Βουλευτές όλων των πολιτικών κομμάτων της Ανατολικής Αττικής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, Δήμαρχοι των Δήμων που εμπλέκονται στο έργο, επίσημοι φορείς, τοπικοί σύλλογοι κ.α.

Η ομόφωνα ψηφισμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Το Δημοτικό Συμβούλιο δηλώνει απερίφραστα και με κατηγορηματικό τρόπο ότι διαφωνεί με τον προτεινόμενο σχεδιασμό – επιλογή της ΕΥΔΑΠ και των όμορων Δήμων Σαρωνικού, Κρωπίας και Παιανίας, οι οποίοι δεν ενημέρωσαν, ούτε απευθύνθηκαν στο Δήμο μας για συνεννόηση στα πλαίσια της καλής γειτονίας και της εξεύρεσης κοινά αποδεκτών λύσεων που απαιτεί η κοινωνία μας…» έχει ήδη αποσταλεί στους εμπλεκόμενους φορείς και έχει δημοσιευτεί στα ΜΜΕ.

Εμμένουμε ρητά και κατηγορηματικά στην θέση ότι κάθε Δήμος οφείλει και πρέπει να φέρει ο ίδιος τα βάρη της ανάπτυξής του και να διαχειρίζεται την αποχέτευση εντός των διοικητικών του ορίων, με όποιο εύλογο συνεπακόλουθο πολιτικό κόστος.

Με βάση αυτή τη θέση θα κινηθούμε με κάθε τρόπο (πολιτικό, τεχνικό, νομικό) ενωμένοι και μαζικά, για την αποτροπή οποιασδήποτε περαιτέρω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του Δήμου μας.

Τονίζουμε ότι η Δημοτική Αρχή έχει πάντοτε γνώμονα το συμφέρον των Συμπολιτών μας και ενεργεί με σύνεση και αποφασιστικότητα. Οι όποιες μικροπολιτικές αντιπολιτευτικές δηλώσεις που ως στόχο έχουν την δημιουργία εντυπώσεων δεν ωφελούν τον Δήμο και έχουν ήδη διαψευστεί οικτρά.

 

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ. ΑΛΛΑΓΙΑΝΝΗΣ

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστεί η υδροδότηση των περιοχών:

Μπαθίστα
Αυλάκι – Πρασσιές
Νάτσο
Κορώνη

Διαβάστε Περισσότερα
Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Επιχορήγηση Δήμου Μαρκοπούλου για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής

Επιχορηγείται με το ποσό των 509.714 € ο Δήμος Μαρκοπούλου, για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, με την υπ’ αριθμ. 28693/13-4-2021 απόφαση του αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, σε ανταπόκριση του αιτήματος του Δήμου, με αρ. Πρωτ. 79640/20-11-2020.

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

17/4 Ημερίδα Αλληλεγγύης στο Πόρτο Ράφτη για τη συγκέντρωση τροφίμων

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

10/2 ΕΝΑΡΞΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΤΕΣΤ ΠΑΠ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ