Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤAΞΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤAΞΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

14.10.2019 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                  Μαρκόπουλο, 14/10/2019

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤAΞΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΟ 1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

Σε απάντηση στην πρόσφατη επιστολή της δημοτικής παράταξης «Μπορούμε Αλλιώς» και του επικεφαλής της, Χρήστου Δρίτσα, στην οποία αναφέρεται «Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, η οποία εντάσσει το 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου στα σχολεία που θα υποδεχθούν παιδιά μεταναστών προς ένταξη στην κοινωνία και την αναστάτωση που προκλήθηκε από αυτή την απόφαση σε γονείς, μαθητές και κατοίκους, προκύπτουν πολλά ερωτήματα…», ενημερώνουμε και διευκρινίζουμε για τα κάτωθι.

Το θέμα το οποίο αναφέρει ο κύριος Δρίτσας, αφορά στην ίδρυση και Λειτουργία τμήματος Υποδοχής ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2019-2020 σε Δημόσια Γυμνάσια, Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας, με βάση το Νόμο 3879/2010, (ΦΕΚ 163 Α), άρθ. 26, παρ. 1α και 1β. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ προς ένταξη στην Κοινωνία, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του, αλλά αφορά εκπαίδευση μαθητών/τριών που δεν έχουν την απαιτούμενη γνώση της ελληνικής γλώσσας (Ρομά, Αλλοδαπών, Παλιννοστούντων, Προσφύγων, Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων κτλ.) και είναι  ΗΔΗ μαθητές του σχολείου.

Επίσης, διευκρινιστικά να αναφέρουμε ότι οι διευθύνσεις των σχολείων, ήταν υπεύθυνες να προωθήσουν αίτημα (με καταλυτική ημερομηνία την 19/9/2019) προς την οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την δημιουργία τμήματος Υποδοχής, αφού είχε προηγηθεί απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, διαπιστωτικά τεστ με τα οποία ανιχνεύθηκε το επίπεδο ελληνομάθειας του/της μαθητή/τριας. αλλά και υπεύθυνες δηλώσεις των γονέων των παιδιών ότι αποδέχονται την φοίτησή τους στα εν λόγω τμήματα Υποδοχής. Είναι μία διαδικασία και προετοιμασία μηνών, η οποία θα βοηθήσει στην πιο ομαλή λειτουργία του σχολείου και στο έργο των εκπαιδευτικών, ενώ παράλληλα ενισχύει το πνεύμα Αλληλεγγύης σε θέματα Φιλοξενίας/Ένταξης παιδιών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στη δημόσια εκπαίδευση, που διακρίνει παραδοσιακά την ελληνική Κοινωνία.

Η εν λόγω οδηγία του Υπουργείου Παιδείας (αρ. πρωτ. 104463/ΓΔ4) είναι αναρτημένη στο Διαδίκτυο και στην διάθεση των πολιτών.

Με αφορμή τα παραπάνω συστήνουμε στον Κο Δρίτσα και την Παράταξή του, πριν βγάλουν δημόσιες ανακοινώσεις με στόχο τον εντυπωσιασμό και τα πολιτικά συμφέροντα, να ερευνούν το θέμα, να συμβουλεύονται ειδικούς και να δρουν με γνώμονα την ενότητα, τη Συνεργασία και την Πρόοδο του Δήμου Μαρκοπούλου.

Τέλος, καθώς η απόφαση ένταξης του σχολείου στην εν λόγω Πράξη αφορά αποκλειστικά και μόνο τη Διεύθυνση του 1ου Γυμνασίου,  καλό θα ήταν να αφήσουμε την Σχολική Κοινότητα να διατηρήσει την αυτονομία και την αυτοδιαχείρισή της και να αποφύγουμε συμπεριφορές του πρόσφατου παρελθόντος από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου, που μόνο δυσφήμιση και δημόσια κατακραυγή προκάλεσαν στον τόπο μας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Covid19

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά (3ο διαδικτυακό σεμινάριο)

Κάλεσμα συμμετοχών στην υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Στιγμιότυπα, Πόρτο Ράφτη»

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ