Αρχική » Ενημέρωση » Εικαστική Έκθεση, με θέμα: «Μέλλον + Παράδοση», στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρκοπούλου!

Εικαστική Έκθεση, με θέμα: «Μέλλον + Παράδοση», στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρκοπούλου!

30.05.2019 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 30/5/2019

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

 

Εικαστική Έκθεση, με θέμα:  «Μέλλον + Παράδοση»,

στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρκοπούλου!

 

 

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Έκθεσης «Μέλλον + Παράδοση», που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019 και ώρα 7:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρκοπούλου !

Η Έκθεση, περιλαμβάνει Έργα Φωτογραφίας, Ζωγραφικής, Χαρακτικής, Γλυπτικής, Κεραμικής καθώς και Έργα Παιδικής Δημιουργίας.

Καθώς οι Χώροι Πολιτισμού, τον 21ο αιώνα αλλάζουν μορφή, με την δημιουργικότητα  πλέον να συνδυάζεται με τη γνώση, οι επισκέπτες καλούνται να συνδημιουργήσουν, να μοιραστούν και να αλληλεπιδράσουν. Οι τοπικές ανάγκες και απόψεις κάθε κοινότητας, θα βρίσκουν κοινό παρονομαστή σε ένα ευρύτερο χωρικό και θεσμικό πλαίσιο μέσω του πολιτισμού, για ένα κόσμο διαλόγου και ένα βιώσιμο μέλλον. Έτσι, στόχος της Έκθεσης είναι να βρεθούν νέοι τρόποι να τιμηθούν οι πολιτιστικές συλλογές, ιστορίες και κληρονομιές, δημιουργώντας παραδόσεις με νέα νοήματα για τις μελλοντικές γενιές.

 

 

 

Παρουσιάζονται έργα:

Α) Ανεξάρτητων Εικαστικών και Εικαστικών (Ζευγόλη Σοφία, Κιμπιζή Μαρία, Νικολόπουλος Βασίλης) και Καλλιτεχνών από τον Σύλλογο Εικαστικών Μεσογαίας (Βεργιέτη Τζένη- ζωγραφική,  Δρακούλη Σεβαστή- φωτογραφία, Εlessa- χαρακτική  Ζεβγόλη Σοφία – Ζωγραφική, Θαλασσινή Δούμα- φωτογραφία, Καζάκου Άννα, Katsiaficas Diane – Κατασκευή/εκτύπωση, Κουτσομύτη Σπυριδούλα, Λυμπεραίου Χρυσάνθη – κεραμική, Μαντζουράνη Όλγα – ζωγραφική, Μπερτόλης Θώμας- γλυπτική, Παπαδοπούλου Θεοδοσία – μικτή τεχνική,  Παπανικολάου Μάρω – Κιούση- φωτογραφία, Ράνια Καραμούζη – φωτογραφία, Σταύρου Τίτα – ζωγραφική, Τριαντάφυλλου Αντώνης – γλυπτική)

Β) Έργα από τη μόνιμη συλλογή του Δήμου Μαρκοπούλου των Δημιουργών: Αγγελική Τσεβά, Κατσούδας Δημήτρης και Ιαβάτσω Νικόλας, Κρόκος Κυριάκος και  Ρεμπούσκος Χρήστος.

Γ) Επίσης, παρουσιάζονται φωτογραφικά έργα  από το τμήμα Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη των: Μαρία Χρουσάκη, Γιώργο Μανουσάκη, Νίκου Τομπάζη, Δημήτρη Χαρισιάδη, Γιώργου Μανουσάκη.

Δ) Στηρίζοντας τη θεματική της έκθεσης ως μέλλον της παράδοσης εκθέτουν τα Έργα τους τα παιδικά τμήματα ζωγραφικής του προγράμματος Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους 2018-2019.

Ε) Ως φόρος τιμής θα εκτεθούν έργα του Χ. Ρεμπούσκου από τη συλλογή του Δήμου και του Ι. Πρόφη, έργα επικεντρωμένα στην ηθογραφία της περιοχής μας όπου τα παιδικά τμήματα ζωγραφικής θα έχουν την ευκαιρία να το γνωρίσουν σε ένα βιωματικό εργαστήριο που θα προηγηθεί των εγκαινίων.

 

Η Έκθεση θα διαρκέσει από την Τετάρτη 5 ως την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019:

9 π.μ. – 1 μ.μ. & 5:30 μ.μ. – 8 μ.μ. (καθημερινές).

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Σας περιμένουμε!

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστεί η υδροδότηση των περιοχών:

Μπαθίστα
Αυλάκι – Πρασσιές
Νάτσο
Κορώνη

Διαβάστε Περισσότερα
Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Επιχορήγηση Δήμου Μαρκοπούλου για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής

Επιχορηγείται με το ποσό των 509.714 € ο Δήμος Μαρκοπούλου, για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, με την υπ’ αριθμ. 28693/13-4-2021 απόφαση του αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, σε ανταπόκριση του αιτήματος του Δήμου, με αρ. Πρωτ. 79640/20-11-2020.

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

17/4 Ημερίδα Αλληλεγγύης στο Πόρτο Ράφτη για τη συγκέντρωση τροφίμων

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

10/2 ΕΝΑΡΞΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΤΕΣΤ ΠΑΠ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ