Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » 4 – 8 Μαρτίου 2019: Εβδομάδα Κυκλοφοριακής Αγωγής, στα Σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου.

4 – 8 Μαρτίου 2019: Εβδομάδα Κυκλοφοριακής Αγωγής, στα Σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου.

26.02.2019 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                      Μαρκόπουλο, 26/2/2019

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

4 – 8 Μαρτίου 2019: Εβδομάδα Κυκλοφοριακής Αγωγής,

στα Σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου

 

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», διοργανώνουν, Εβδομάδα Κυκλοφοριακής Αγωγής, στα Σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου, με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για την Οδική Ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή.

Επειδή οι σημερινοί μαθητές, αποτελούν τους αυριανούς Οδηγούς, η Εκπαίδευση σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και η διαμόρφωση ενός σώφρονα χαρακτήρα, πρέπει να θεμελιώνεται έγκαιρα. Για τον λόγο αυτό, ο Δήμος Μαρκοπούλου, μέσω της Αντιδημαρχίας Παιδείας, πήρε αμέσως την πρωτοβουλία, για την συνδιοργάνωση της Εβδομάδας Κυκλοφοριακής Αγωγής στα Σχολεία μας.

Έτσι, από την Δευτέρα 4, έως την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019,  θα διεξαχθούν:

  1. Ομιλίες στο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου και στο Λύκειο του Μαρκοπούλου, από εξειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», που θα ενημερώσει και θα συζητήσει με τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, τα κύρια αίτια και τα αποτελέσματα των τροχαίων δυστυχημάτων.
  2. Ομιλίες και Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, στο 1ο και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Πόρτο Ράφτη, καθώς και στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου, από εξειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», με βιωματικό-διαδραστικό τρόπο, με σκοπό την κατανόηση από τους μαθητές, των βασικών Κανόνων Κυκλοφοριακής Αγωγής.

Επιπλέον, την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2019 και ώρες 9 π.μ. ως 1 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Λυκείου Μαρκοπούλου, θα διεξαχθεί βιωματική Εκπαίδευση, με χρήση Προσομοιωτών.

Συγκεκριμένα, η Βιωματική Εκπαίδευση, την οποία μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές της τρίτης (3ης) Γυμνασίου και μαθητές Λυκείου, αλλά και οποιοσδήποτε ενήλικας επιθυμεί,  θα περιλαμβάνει τρεις (3) Προσομοιωτές: Ανατροπής, Πρόσκρουσης και Προσομοιωτή Γυαλιών Μέθης, ώστε μέσα από έντονες βιωματικές διαδικασίες, όλοι να έχουν την ευκαιρία, να γνωρίσουν τους κινδύνους του δρόμου και της κακής οδικής συμπεριφοράς.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναυλία Βασιλικής Νταντά στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου

Συναυλία Βασιλικής Νταντά στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στη συναυλία της Βασιλικής Νταντά, την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 και ώρα 9.00 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου.

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Η θεατρική παράσταση «Η Σοφολογιότατη»

Συναυλία-Βασιλικής-Νταντά-στην-Κεντρική-Πλατεία-Μαρκοπούλου

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ