Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

Εορτασμός 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

EUROPE

ΚΕΠ

Αρχική » Ενημέρωση » Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση ανακήρυξης του υποψηφίου Δημάρχου Ανδρέα Συλλελόγλου το Σάββατο 2 Φλεβάρη στον Πολυχώρο του κινηματογράφου Άρτεμις.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση ανακήρυξης του υποψηφίου Δημάρχου Ανδρέα Συλλελόγλου το Σάββατο 2 Φλεβάρη στον Πολυχώρο του κινηματογράφου Άρτεμις.

07.02.2019 | Δημοτικές Παρατάξεις, Ενημέρωση

7-2-2019
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση ανακήρυξης του υποψηφίου Δημάρχου Ανδρέα Συλλελόγλου το Σάββατο 2 Φλεβάρη στον Πολυχώρο του κινηματογράφου Άρτεμις.
Στην ομιλία του ο Ανδρέας Συλλελόγλου καλωσόρισε τους νέους υποψηφίους στο ψηφοδέλτιο της ΛΣ που το ανανεώνουν σημαντικά, έκανε αναλυτικό απολογισμό της έως τώρα πλούσιας δράσης το προηγούμενο διάστημα, άσκησε δριμεία κριτική στην απερχόμενη δημοτική αρχή για την κατάσταση που παραδίδει την πόλη -ενόψει της λήξης της θητείας της, με πολλά επείγοντα προβλήματα να ζητούν επιτακτικά λύσεις.

Τόνισε ότι η ύπαρξη των άλλων παρατάξεων στο απερχόμενο ΔΣ είχε χαρακτήρα στρατηγικής συμφωνίας (πχ στην παράδοση των ταμειακών διαθεσίμων του δήμου Μαρκοπούλου στην ΤτΕ) και στη συνολική ασκούμενη πολιτική στην τοπική διοίκηση παρά τις προσωπικές εντάσεις και αντιπαραθέσεις άνευ ουσίας.

Ήδη με τις πρώτες δημόσιες τοποθετήσεις τους οι υποψήφιοι Δήμαρχοι παρουσιάζουν προτάσεις περί ενοικίασης μέσω leasing του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού (πχ απορριματοφόρα), ιδιωτική εκμετάλλευση (ορθολογική αξιοποίηση το ονομάζουν) του παράλιου μετώπου, ξεχνώντας πλήρως λέξεις – έννοιες όπως «εργαζόμενοι», «κυβερνητική πολιτική» κλπ, φαντασιώσεις δηλαδή που σπέρνουν αυταπάτες κι αφοπλίζουν το λαό από την αναγκαία διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών του.

Παρουσίασε τις βασικές προτάσεις της ΛΣ για τις επόμενες εκλογές, σε όλα τα κύρια μέτωπα, ειδικότερα δε την ενιαία σχέση εργασίας των εργαζομένων στο Δημόσιο και τις επιχειρήσεις Δημοσίου Δικαίου και κατάργηση της συνταγματικής απαγόρευσης για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων (άρθρο 103).

Καυτηρίασε τη διαχρονική υποχρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης που έχει φθάσει στο 70%, ζήτησε Συνταγματική κατοχύρωση της υποχρέωσης του κράτους να εξασφαλίζει τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους στους ΟΤΑ, με χρηματοδότηση μέσα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα του Μαρκοπούλου, το Περιβάλλον (αποχετευτικό), το δίκτυο Ύδρευσης (τονίζοντας ότι το νερό είναι όπως και άλλα αγαθά βασικό δικαίωμα του ανθρώπου), το ΚΥγείας, τις κτιριακές ελλείψεις στα σχολεία, καυτηριάζοντας τη δημόσια συναίνεση των αντιπάλων παρατάξεων για Συμπράξεις Δημοσίου & Ιδιωτικού Τομέα, όπου ο δήμος (και όλοι οι εκπαιδευτικοί φορείς) γίνεται νοικάρης του ιδιώτη ιδιοκτήτη για 25 χρόνια, ενώ αυτός συμμετέχει αρχικά με μικρό μόνο μέρος του κόστους ανέγερσης!

Τόνισε ότι το ΚΚΕ με ερώτηση του στη Βουλή , συμπαραστέκεται στο λαό της πόλης που διεκδικεί 50 στρέματα στον Ιππόδρομο για κοινωφελείς δραστηριότητες και έργα, πολύ περισσότερο που η έλλειψη ελεύθερων χώρων είναι δραματική.

Δεν παρέλειψε να απαιτήσει αστική συγκοινωνία για το δήμο , αποκατάσταση του κατεστραμμένου οδικού δικτύου, μέτρα για τη νεολαία και στήριξη του Πολιτισμού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΝΠΔΔ ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ 8-8-2022

Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2022-2023

Διαβάστε Περισσότερα

12/8 ONIRAMA

Covid19

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ