Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » Το γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου των Κτιριακών Υποδομών επισκέφθηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας: Άμεσα και σημαντικότατα τα αποτελέσματα!

Το γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου των Κτιριακών Υποδομών επισκέφθηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας: Άμεσα και σημαντικότατα τα αποτελέσματα!

27.12.2018 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 27/12/2018

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

Το γραφείο του Διευθύνοντα Συμβούλου των Κτιριακών Υποδομών επισκέφθηκε η Αντιδήμαρχος Παιδείας: Άμεσα και σημαντικότατα τα αποτελέσματα!

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Την παραμονή των Χριστουγέννων 2018, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρκοπούλου, κα Ζωή Γιαννάκη μαζί με την Δημοτική Υπάλληλο, κα Ελένη Μεθενίτη, επισκέφθηκαν, σε προκαθορισμένο ραντεβού, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών, κο Γιάννη Χαρωνίτη.

Στην ωριαία συζήτησή τους, συναποφασίστηκε η πορεία των σημαντικών έργων Υποδομής στον χώρο της Παιδείας στον Δήμο μας και συγκεκριμένα, η επίσπευση των δύο μεγάλων έργων στο Πόρτο Ράφτη: του νέου Λυκείου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επίσπευσης του Έργου του 2ου Δημοτικού Σχολείου, η «Ειδοποίηση για παρακατάθεση οριστικής αποζημίωσης ιδιοκτητών και δικαστικών εξόδων (δικαστικής δαπάνης και αμοιβής πληρεξουσίου δικηγόρου), έκτασης που επί των οδών Ροδοδάφνης, Ζήνιας και ανωνύμων οδών (ΟΤ Γ.1145) στο Δήμο Μαρκόπουλου Μεσογαίας Αττικής και απαλλοτριώθηκε υπέρ και με δαπάνη της Ο.Σ.Κ. Α.Ε. (νυν Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.), με σκοπό την ανέγερση διδακτηρίου του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη» εκτυπώθηκε σε ΦΕΚ ΑΑΠ και έλαβε Αριθμό 310/21.12.2018 που τέθηκε σε κυκλοφορία στις 24/12/2018.

Με την κυκλοφορία του ΦΕΚ, μπορούν οι ιδιοκτήτες της έκτασης να παραλάβουν την αποζημίωσή τους από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Έτσι πλέον, οι Κτιριακές Υποδομές μπορούν να προχωρήσουν στην αποτύπωση του χώρου και στην σύνταξη Μελέτης για την ανέγερση του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο Πόρτο Ράφτη.

 

Μετά τη σύνταξη της Μελέτης, σαν ώριμο πλέον Έργο, μπορούν οι ΚΤΥΠ να υποβάλλουν πρόταση στο ΕΣΠΑ Αττικής για την Χρηματοδότηση του εν λόγω Σχολείου και κατά συνέπεια, να προχωρήσουν στην Δημοπράτηση του Έργου.

Ταυτοχρόνως, συζητήθηκε και η πρόοδος ανέγερσης του 2ου Λυκείου Μαρκοπούλου (Πόρτο Ράφτη)!

Κι εδώ τα νέα είναι θετικά, αφού μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η υπογραφή μεταξύ της ανάδοχης εταιρείας του Έργου και των Κτιριακών Υποδομών!

Η δουλειά της Δημοτικής Αρχής αποδίδει και αξίζουν Συγχαρητήρια στην Αντιδήμαρχο Παιδείας, κα Γιαννάκη, για την τόσο θετική και αποτελεσματική έκβαση, της πρόσφατης συνάντησης!

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ