Αρχική » Ενημέρωση » 7η Γιορτή Σταφυλιού στον Δήμο Μαρκοπούλου: Η αυλαία των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων 2018, έπεσε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο!

7η Γιορτή Σταφυλιού στον Δήμο Μαρκοπούλου: Η αυλαία των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων 2018, έπεσε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο!

17.09.2018 | Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο,  17/9/2018

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

7η Γιορτή Σταφυλιού στον Δήμο Μαρκοπούλου:

Η αυλαία των καλοκαιρινών πολιτιστικών εκδηλώσεων 2018, έπεσε με τον πιο πανηγυρικό τρόπο!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) και το Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος», αποχαιρέτησαν το Καλοκαίρι την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2018, με την  7η «Γιορτή Σταφυλιού» στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, κλείνοντας τον κύκλο των Καλοκαιρινών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων 2018.

Εκατοντάδες μουσταλευριές, γλυκίσματα, μουστοκούλουρα κι άλλα παράγωγα προϊόντα του σταφυλιού, αλλά και σύκα προσφέρθηκαν στο κοινό που συνέρρευσε στο καθιερωμένο ετήσιο ραντεβού με την γευστική τοπική ταυτότητα!

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τον τραγουδιστή, Κώστα Μακεδόνα και την ορχήστρα του που κυριολεκτικά ξεσήκωσαν την κατάμεστη πλατεία. Οι ερμηνείες του σπουδαίου Έλληνα ερμηνευτή στα αγαπημένα τραγούδια όλων μας, παρέσυραν τους ακροατές σε ένα μοναδικό ταξίδι γεμάτο εικόνες, αναμνήσεις και συναισθήματα!

Η τεράστια επιτυχία και απήχηση της διοργάνωσης όμως δεν θα είχε υπάρξει εάν όλοι οι συντελεστές δεν βοηθούσαν με τον δικό τους τρόπο.

Απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν, καταρχήν στις κυρίες του Κ.Α.Π.Η. Μαρκοπούλου για την προετοιμασία του γλυκού σταφυλιού και της μουσταλευριάς και συγχαίρουμε το μεράκι τους και την αγάπη που επέδειξαν στο θεσμό. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις κ.κ  Δρίτσα Γιώτα και Μαρούλη Χρυσούλα, καθώς και τις Φραγκούλη Αγλαΐα, Γκούτσιου Ελευθερία, Παπαδοπούλου Χρυσούλα και Σιμοπούλου Ευαγγελία. Βεβαίως συγχαίρουμε και ευχαριστούμε εξίσου τις Κοινωνικές Λειτουργούς των δύο Κ.Α.Π.Η. κ.κ. Δρίτσα Ευαγγελία και Μακρή Νάνσυ, όπως επίσης και το υπόλοιπο προσωπικό των Κ.Α.Π.Η.

Οι τοπικές επιχειρήσεις για άλλη μια φορά τίμησαν τον θεσμό, προσφέροντας γλυκά εδέσματα.

Οι Φούρνοι που στήριξαν φέτος την Γιορτή και τους ευχαριστούμε είναι οι (αλφαβητικά): Απολλώνιο, Αφοί Κονιδάρη, Δαρεμάς, Ηπειρώτης, Καραμίχας, Κώτσης, Παπουτσής, Πέπελης, Σπανός Θανάσης, Σπανός Παρασκευάς, Στάθης  και το εργοστάσιο Tsanos.

Ευχαριστούμε επίσης τα Ζαχαροπλαστεία (αλφαβητικά): Candy-Candy, Κωτσιόπουλος, Πάλλης και Πανταζίδης.

Τέλος ευχαριστούμε για την προσφορά τους, τα τοπικά Οινοποιία (αλφαβητικά): Αλλαγιάννης, Παναγιώτου, Παπαγιαννάκος, Ρόκας και ιδιαίτερα, τον Οινοποιό και Δημοτικό Σύμβουλο, κο Τάσο Νικολακόπουλο για την διπλή προσφορά του σε κρασί και μούστο, που αποτέλεσε την πρώτη ύλη για τη νόστιμη μουσταλευριά που προετοίμασαν οι κυρίες του ΚΑΠΗ.

Τα σύκα ήταν μια ευγενική προσφορά του κου Αλέξανδρου Κολιαβασίλη.

Ευχόμαστε καλό χειμώνα σε όλες και όλους και ανανεώνουμε το πολιτιστικό ραντεβού για το Καλοκαίρι του 2019, υποσχόμενοι ωστόσο έναν πολιτιστικά πλούσιο χειμώνα!

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστεί η υδροδότηση των περιοχών:

Μπαθίστα
Αυλάκι – Πρασσιές
Νάτσο
Κορώνη

Διαβάστε Περισσότερα
Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Επιχορήγηση Δήμου Μαρκοπούλου για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής

Επιχορηγείται με το ποσό των 509.714 € ο Δήμος Μαρκοπούλου, για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, με την υπ’ αριθμ. 28693/13-4-2021 απόφαση του αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, σε ανταπόκριση του αιτήματος του Δήμου, με αρ. Πρωτ. 79640/20-11-2020.

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

17/4 Ημερίδα Αλληλεγγύης στο Πόρτο Ράφτη για τη συγκέντρωση τροφίμων

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

10/2 ΕΝΑΡΞΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΤΕΣΤ ΠΑΠ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ