Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

Εορτασμός 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Αρχική » Ενημέρωση » Σχετικά με τα φαινόμενα Βανδαλισμού, από ομάδα νεαρών Μαθητών και Μαθητριών στον Δήμο μας!

Σχετικά με τα φαινόμενα Βανδαλισμού, από ομάδα νεαρών Μαθητών και Μαθητριών στον Δήμο μας!

03.03.2018 | Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                                            Μαρκόπουλο, 3/3/2018

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

Σχετικά με τα φαινόμενα Βανδαλισμού,

από ομάδα νεαρών Μαθητών και Μαθητριών στον Δήμο μας!

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Τον τελευταίο τουλάχιστον ένα χρόνο, μια ομάδα αρχικά δέκα- δεκαπέντε και τώρα πλέον, περίπου τριάντα εφήβων, ηλικίας 13 έως 16 ετών, επιδίδεται με αυξανόμενη συχνότητα, σε σειρά παραβατικών πράξεων στην πόλη μας.

Οι ενέργειές της ομάδας αυτής, περιλαμβάνουν εμπρησμούς σε Κάδους Απορριμμάτων, Βανδαλισμούς σε Οχήματα, σε Παγκάκια, σε σήματα της Τροχαίας, σε Κολώνες δημοτικού Φωτισμού, ακόμη και Βανδαλισμούς σε Εκκλησίες, όπως ρίψη πετρών και καταστροφές σε βιτρώ Ιερών Ναών!

Η παραβατική λειτουργία των συγκεκριμένων νέων συμπολιτών μας, στο πλαίσιο μιας ομάδας, με ροπή στις μαζικές πράξεις βανδαλισμού, μας προξενεί ιδιαίτερη ανησυχία! Κατ’ αρχήν, την εκλαμβάνουμε ως φαινόμενο, που σχετίζεται άμεσα, με την παραμέληση και την έλλειψη ενδιαφέροντος, για τα συγκεκριμένα παιδιά!

Για αυτόν τον λόγο, πρόκειται άμεσα να πραγματοποιήσουμε Σύσκεψη με τους Διευθυντές των Σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με Εκπροσώπους από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, ώστε να προταθούν και να προωθηθούν πρωτοβουλίες, ιδιαίτερα μέσα από την Εκπαιδευτική Κοινότητα, για την δημιουργική και θετική αντιμετώπιση, της εν λόγω συμπεριφοράς των συγκεκριμένων νεαρών.

Επίσης, θα καλέσουμε Κοινωνικούς Επιστήμονες (Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κοινωνιολόγους κ.τ.λ.) του Δήμου μας, να παραστούν στην συνάντηση, της οποίας η ημερομηνία διεξαγωγής θα ανακοινωθεί, για να μας προτείνουν κι εκείνοι, πώς μπορούν να βοηθηθούν, τα νεαρά αυτά άτομα.

Επειδή ορισμένα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, τυχαίνει να (ανα)γνώρισαν ήδη, κάποια από τα συγκεκριμένα παιδιά, πρέπει να καταστεί σαφές, ότι ο στόχος μας δεν είναι σε καμία περίπτωση, η δημόσια έκθεσή τους. Για αυτό άλλωστε, δεν έχουμε προχωρήσει έως τώρα, σε κανένα κατασταλτικό μεν, νόμιμο δε, μέτρο αντιμετώπισής τους! Δεδομένο είναι μόνο, το ειλικρινές και έμπρακτο ενδιαφέρον μας για τους συγκεκριμένους ανηλίκους και η προστασία του Κοινωνικού Συνόλου, αλλά και της Πόλης μας.

Το μεγάλο ερώτημά μας βεβαίως, εξακολουθεί να είναι, τι κάνουν ή καλύτερα, τι θα έπρεπε ήδη να κάνουν, οι γονείς τους, όταν τα παιδιά τους κάθε βράδυ, για πολλές ώρες απουσιάζουν και τριγυρίζουν ανεξέλεγκτα, προκαλώντας φθορές! Οι συγκεκριμένοι γονείς, αλήθεια, δεν ανησυχούν; Δεν τηρούν κάποιους κανόνες; Δεν εφαρμόζουν κάποια όρια και δεν ενδιαφέρονται, να ασχοληθούν ουσιαστικά με τα παιδιά τους;

Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι πρέπει  και θα καταφέρουμε, με την βοήθεια των Εκπαιδευτικών και των Γονέων που νοιάζονται, να δείξουμε το πραγματικό ενδιαφέρον μας, για τους προαναφερθέντες νεαρούς συμπολίτες μας !

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ