Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » «Σύλλογος Κρητών Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη»: Αποκριάτικη εκδήλωση με θέμα «Κρητικά αποκριάτικα δρώμενα»

«Σύλλογος Κρητών Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη»: Αποκριάτικη εκδήλωση με θέμα «Κρητικά αποκριάτικα δρώμενα»

09.02.2018 | Ενημέρωση

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ
(στην ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ –ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ)
-Κυριακή 11/2/2018, ώρα 11:30, Κινηματογράφος «Άρτεμις» Μαρκόπουλο

 


Αγαπητά μέλη, φίλες και φίλοι μας, 

ο «Σύλλογος Κρητών Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη», στο πλαίσιο της δράσης του για την ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων της λαϊκής παράδοσης και των ηθών και εθίμων της Κρήτης, με χαρά σας καλεί στην αποκριάτικη εκδήλωση (μουσικοχορευτικών δρωμένων και αφήγησης), με θέμα «Κρητικά αποκριάτικα δρώμενα» που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, 11 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 11:30 το μεσημέρι, στο χώρου του Κινηματογράφου «Άρτεμις», στο Μαρκόπουλο.
Στην εκδήλωση, θα λάβουν μέρος ενεργά, τα νέα παιδιά, αλλά και τα μεγαλύτερα σε ηλικία, μέλη του Συλλόγου μας και της τοπικής κοινωνίας. Θα γίνει αναπαράσταση δρώμενων, υπό την επιστημονική επιμέλεια του πολύπειρου, λαογράφου καθηγητή κ. Γεώργιου Φραγκάκη. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά, με ειδική θεματολογία από το σχήμα του μουσικοδιδάσκαλου κ. Μανώλη Μπουνταλάκη, ενώ τις χορευτικές ενότητες της εκδήλωσης, θα επιμεληθεί ο χοροδιδάσκαλος κ. Μίνωας Σωπασής.

Το παραδοσιακό κέρασμα προς όλους τους παρευρισκόμενους, θα συνοδεύσει και αυτή την εκδήλωση του Συλλόγου μας. Η (δωρεάν) συμμετοχή όλων σας, θα είναι τιμητική και ενθαρρυντική για το μέλη του Συλλόγου μας .

Στο πλαίσιο όμως, των σκοπών του Συλλόγου μας, και σε συνέχιση των, ανθρωπιστικού χαρακτήρα, δράσεών μας, καλούμε όλους όσοι δύνανται και επιθυμούν, κατά την προσέλευσή τους, να εισφέρουν τρόφιμα (ξηρά και ασφαλή προς διάθεση τροφή, γάλα κτλ) με σκοπό να διατεθούν στη «Φιλόπτωχη Αδελφότητα του Ενοριακού Ναού Προφήτη Ηλία Πόρτο Ράφτη» και από εκεί να διανεμηθούν σε ανήμπορες οικογένειες.

Η παρουσία όλων σας, θα είναι πραγματικά πολύτιμη για τη δράση του Συλλόγου μας.

Μαρκόπουλο, 3/2/2018
για το ΔΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ