Επιλέξτε Page

Αρχική » Αρχική » Εγκαίνια της επετειακής εικαστικής έκθεσης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου

Εγκαίνια της επετειακής εικαστικής έκθεσης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21» στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου

01.10.2021 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις - Πολιτισμός, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ                                                                  Μαρκόπουλο, 1/10/2021

  

Εγκαίνια της επετειακής εικαστικής έκθεσης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21»
στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου

O Δήμος Μαρκοπούλου και το Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ» σας προσκαλούν στα εγκαίνια της επετειακής εικαστικής έκθεσης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21», το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 18.30 στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Μαρκοπούλου (Γ. Παπαβασιλείου 34, Μαρκόπουλο).

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δράσεων και εκδηλώσεων του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και αποτελεί τη συνέχεια της εκπαιδευτικής – καλλιτεχνικής δράσης «Λάβαρα – Σύμβολα 21», του περασμένου Μαΐου. Σε εκείνη τη δράση, μαθήτριες και μαθητές των σχολείων μας, λαογραφικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής μας, καθώς και τα τμήματα Ζωγραφικής του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ», φιλοτέχνησαν εικαστικά – κοινωνικά μηνύματα, το σύνολο των οποίων θα εκτεθούν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου, στην έκθεση «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21».

Η εκδήλωση θα ανοίξει με τους χαιρετισμούς εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής και θα συνεχιστεί με παρουσιάσεις από συλλόγους και σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου.

Με έργα από την έκθεση «Μπαϊράκια… παντιέρες, φλάμπουρα», η οποία μεταφέρεται σε διάφορες περιοχές και διοργανώσεις στην Ελλάδα και αποτέλεσε την αφορμή για την ιδέα της δράσης του Μαΐου, συμμετέχει επίσης η μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ορίζοντας Γεγονότων», που έχει στο ενεργητικό της δράσεις καλλιτεχνικού, περιβαλλοντικού και κοινωνικού περιεχομένου και είναι επιχορηγούμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21» θα παρουσιαστούν πάνω από 350 φιλοτεχνημένα έργα, εκ των οποίων τα 300 περίπου, αποτελούν δημιουργίες των μικρών μαθητών των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας.

Στο χώρο θα υπάρχουν και δημιουργικές δραστηριότητες ζωγραφικής και ιδεοθύελλες με αφορμή τους σημαντικότερους πίνακες ζωγραφικής της Επανάστασης, από το Τμήμα Ζωγραφικής του Ν.Π.Δ.Δ. «ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ».

Στο βαθμό που τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας το επιτρέπουν, θα πραγματοποιούνται τις πρωινές ώρες εκπαιδευτικά προγράμματα για τα σχολεία της Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 9 Οκτωβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου 2021 και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινές 10.00 – 13.00 και 17.30 – 19.30.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στον εξωτερικό χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου, όπου θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι θεατές, με απαραίτητη τη χρήση μάσκας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επείγουσα ενημέρωση για την Τετάρτη 26/1/2022: Κλειστές όλες οι Σχολικές Μονάδες – Ισχυρός Παγετός- Μη αποκομιδή απορριμμάτων

ΙΣΧΥΡΗ ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΑΚΡΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ

Προκειμένου να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς, παρακαλείσθε θερμά να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να περιορίσετε οποιεσδήποτε μετακινήσεις στις άκρως απαραίτητες ιδιαίτερα τις ώρες που θα λάβει χώρα το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας και συγκεκριμένα από απόψε στις 5.00 μ.μ. μέχρι αύριο, πρωί Τρίτης, και ώρα 9:00 π.μ.

Διαβάστε Περισσότερα
Έκκληση περιορισμού των απορριμμάτων λόγω μη λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής εξαιτίας της κακοκαιρίας

Έκκληση περιορισμού των απορριμμάτων λόγω μη λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής εξαιτίας της κακοκαιρίας

Στην ενημέρωση των Δημάρχων στη χθεσινή σύσκεψη (23/1/2022) με τον Περιφερειάρχη Αττικής, γνωστοποιήθηκε ότι το Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής θα παραμείνει κλειστό την Τρίτη 25/1/2022 και την Τετάρτη 26/1/2022 λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίς».

Διαβάστε Περισσότερα
Έκκληση περιορισμού των απορριμμάτων λόγω μη λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής εξαιτίας της κακοκαιρίας

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι Σχολικές Μονάδες του Δήμου Μαρκοπούλου αύριο Δευτέρα 24/1/2022 & μεθαύριο Τρίτη 25/1/2022

Επισημαίνεται ότι εκτός από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστοί και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί (Δημόσιοι & Ιδιωτικοί) σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη.

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

EUROPE