Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » Ανακοινώσεις Φορέων » Οι Χελώνες και Σαύρες της Ελλάδας ανήκουν στα Προστατευόμενα Είδη

Οι Χελώνες και Σαύρες της Ελλάδας ανήκουν στα Προστατευόμενα Είδη

03.02.2021 | Ανακοινώσεις Φορέων, Ενημέρωση

Οι Χελώνες της Ελλάδας είναι Προστατευόμενα Είδη

Το νέο σποτ της Ελληνικής Ερπετολογικής Εταιρίας για τις χελώνες.

Λοιπόν, έχουμε και λέμε: Οι χελώνες της Ελλάδας δεν είναι κατοικίδια! Ανήκουν στην άγρια πανίδα, είναι προστατευόμενα είδη και απαγορεύεται να τις πάρεις σπίτι σου!

Αν δεις χελώνα να περπατά στη μέση του δρόμου, μην επιτρέψεις να την πατήσουν τα αυτοκίνητα. Μετέφερε την σε ασφαλές σημείο ή, αν βρίσκεται σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και δεν μπορείς να σταματήσεις με ασφάλεια, κάλεσε το 100 και ενημέρωσε για το ακριβές σημείο που βρίσκεται το ζώο.

Αν βρεις τραυματισμένη χελώνα επικοινώνησε άμεσα με τα σωματεία που μεριμνούν για την άγρια ζωή.

 

Οι Σαύρες της Ελλάδας είναι Ακίνδυνες και ανήκουν στα Προστατευόμενα Είδη

Στην Ελλάδα έχουμε με τεράστια ποικιλία από Σαύρες.
Οι Σαύρες είναι ερπετά, ανήκουν στην άγρια πανίδα και είναι προστατευόμενα είδη.

Εδώ και χρόνια οι σαύρες και ειδικά τα σαμιαμίδια και τα λιακόνια, δέχονται έναν ανελέητο πόλεμο, καθώς υπάρχει μία τελείως ανυπόστατη φήμη ότι έχουν δηλητήριο και είναι επικίνδυνες για τον άνθρωπο.
Έχουμε ακούσει τα απίστευτα για αυτές τις σαύρες. Ότι δαγκώνουν, ότι άμα σε φτύσουν τυφλώνεσαι, ότι γεμίζεις σπυριά και πολλές ακόμη ιστορίες για αγρίους… Όλα αυτά τα χρόνια ένας τεράστιος αριθμός αυτών των πλασμάτων έχει εξολοθρευτεί από εντομοκτόνα, μυγοσκοτώστρες, σκούπες, σφουγγαρίστρες, παντόφλες, σαγιονάρες. Και είναι καιρός να μπει ένα τέλος.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δηλητηριώδεις σαύρες. Καμία σαύρα δεν έχει δηλητήριο, καμία σαύρα δεν είναι τοξική, καμία σαύρα δεν είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο. Αντιθέτως, όλες οι σαύρες τρέφονται κυρίως με βλαβερά για τον άνθρωπο έντομα που σημαίνει ότι είναι χρήσιμα και ωφέλιμα ερπετά.

Βάλτε λοιπόν κάτω τις σαγιονάρες, τις παντόφλες, τα εντομοκτόνα και τα σκουπόξυλα και αφήστε αυτά τα άκακα πλασματάκια στην ησυχία τους. Να τονίσουμε ότι οι σαύρες δεν είναι κατοικίδια και ότι αν βρείτε τραυματισμένη σαυρίτσα επικοινωνήστε με τις οργανώσεις που μεριμνούν για την άγρια ζωή για να σας κατατοπίσουν.

 

Ελληνική Ερπετολογική Εταιρία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συναυλία Βασιλικής Νταντά στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου

Συναυλία Βασιλικής Νταντά στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.), σας προσκαλούν στη συναυλία της Βασιλικής Νταντά, την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021 και ώρα 9.00 μ.μ., στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου.

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021 ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Η θεατρική παράσταση «Η Σοφολογιότατη»

Συναυλία-Βασιλικής-Νταντά-στην-Κεντρική-Πλατεία-Μαρκοπούλου

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ