Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » Ανακοινώσεις Φορέων » Σε συνάντηση για την κατασκευή αγκυροβολίου στο λιμάνι στο Πόρτο Ράφτη συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός

Σε συνάντηση για την κατασκευή αγκυροβολίου στο λιμάνι στο Πόρτο Ράφτη συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός

26.09.2020 | Ανακοινώσεις Φορέων, Ενημέρωση

O Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός συμμετείχε σε συνάντηση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου Μεσογαίας (Δ.Λ.Τ.) και την συνδρομή της οικείας Δημοτικής Αρχής, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, για την παρουσίαση του πιλοτικού έργου με τίτλο «ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟΝ ΟΡΜΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ».

Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει λύση σε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και το Λιμενικό Σώμα και αφορούν στην διαχείριση της άναρχης αγκυροβολίας εκατοντάδων μικρών σκαφών στο όρμο Μαρκοπούλου, την άρση του αρνητικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, την διασφάλιση δυνατότητας ελέγχων από την Λιμενική Αρχή, την καλύτερη εξυπηρέτηση και την παροχή καλύτερων συνθηκών ασφάλειας σκαφών και ιδιοκτητών.

Στο πρόγραμμα προβλέπεται η εγκατάσταση οργανωμένου αγκυροβολίου μικρών σκαφών στον όρμο, που θα επισημαίνεται και θα φωτοσημαίνεται, την οργάνωση συστήματος ασφαλούς επιβίβασης μέσω σκάφους από νόμιμη προβλήτα, τον διεξοδικό καθαρισμό του βυθού και την αφαίρεση όλων των υφιστάμενων παράτυπων ιδιωτικών σημαντήρων κλπ.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε και το στρατηγικό πρόγραμμα του Δ.Λ.Τ., που απαντά με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα στα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάζονται στο όρμο Μαρκοπούλου με παράλληλη διασφάλιση των χρηματοδοτήσεων και με έμφαση στην νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων, την άρση χρόνιων περιβαλλοντικών προβλημάτων, την λειτουργικότητα των υποδομών, στοχεύοντας σε δύο πυλώνες την ποιότητα ζωής των πολιτών και την αύξηση, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, της επισκεψιμότητας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Αυγερινός, μεταφέροντας και τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, κατά την παρέμβασή του, τόνισε ότι χαιρετίζει την προσπάθεια και ότι θα παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου, καθώς η ποιότητα ζωής των Δημοτών και η ποιοτική επισκεψιμότητα των όμορφων ακτών της Ανατολικής Αττικής, βρίσκονται στον πυρήνα της στόχευσης της πολιτικής της Περιφέρειας.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής

Τηλέφωνο: 213 2005122, 213 2005123
Fax: 213 2005105
e-mail: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ