Αρχική » Δελτία Τύπου » Οι ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ με τη μουσική παράσταση «Τα μυστικά του Φεγγαριού στους δρόμους του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα» στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου

Οι ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ με τη μουσική παράσταση «Τα μυστικά του Φεγγαριού στους δρόμους του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα» στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου

20.07.2020 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                 Μαρκόπουλο, 20/07/2020

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

 

Οι ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ με τη μουσική παράσταση

«Τα μυστικά του Φεγγαριού στους δρόμους του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα»

στο θέατρο Σάρας Μαρκοπούλου

 

 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) σας προσκαλούν στη μουσική παράσταση «Τα μυστικά του Φεγγαριού στους δρόμους του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα» του «Θεάτρου ΠΕΡΑΚΤΟΙ», την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020 και ώρα 9.00 μ.μ., στο ανοιχτό θέατρο Σάρας.

Πρόκειται για μία «παράσταση – περιπλάνηση» στους ποιητικούς και θεατρικούς δρόμους του κορυφαίου Ισπανού ποιητή και θεατρικού συγγραφέα Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, με άξονα τη ζωή και τη δημιουργία του Λόρκα. Μέσα από το χιούμορ και τον σαρκασμό του συγγραφέα, καθώς και μέσα από τις δραματικές του δημιουργίες, η παράσταση έχει ως σκοπό να ανιχνεύσει πλευρές της ανθρώπινης ζωής, όπως τον πόνο, τη χαρά, τον έρωτα.

Πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Σπύρος Κολιαβασίλης, Μαριέττα Λούμπα, Εύα Λυγνού, Αντωνία Μάνδυλα, Αντωνία Πίντζου, Μάνια Σπαθή, Θανάσης Τσόδουλος, Βασίλης Τσούμας, Γιάννης Φιλίππου, Νάνσυ Χρυσικοπούλου, που «ζωντανεύουν» επιλεγμένα ποιήματα και αποσπάσματα από θεατρικά του έργα του συγγραφέα, δεμένα με μουσικές και τραγούδια που παίζουν ζωντανά οι μουσικοί: Λίτσα Μοσχοπούλου (κιθάρα), Κώστας Βουρκουτιώτης (βιολί). Τραγουδά ο θίασος.

 

Τη δομή του έργου και την σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Κολιαβασίλης.

Τα σκηνικά και τα κοστούμια η Ηλέκτρα Λιούμη και η Εύα Λυγνού.

Χορογραφίες – κίνηση: Ελένη Ηλιάκη

Συνοδοιπόρος, η θεατρολόγος Σοφία Γκίτζου

Βοηθός Σκηνοθέτη, η Αντωνία Πίντζου

 

Ο Φεδερίκο ντελ σαγράδο κοραθόν ντε Χεσούς Γκαρθία Λόρκα ήταν ηγετική προσωπικότητα της λεγόμενης «Γενιάς του ‘27». Θεωρείται ο μεγαλύτερος Ισπανός συγγραφέας του 20ου αιώνα. Τα έργα και η ποίησή του σημείωσαν τεράστια επιτυχία παγκοσμίως. Στην Ελλάδα ο Λόρκα αγαπήθηκε ιδιαιτέρως τόσο για τα θεατρικά του έργα, όσο και για την ποίησή του, η οποία μεταφράστηκε από σπουδαίους Έλληνες ποιητές (Ελύτης, Γκάτσος κ.α.) και μελοποιήθηκε από μεγάλους δημιουργούς (Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Λεοντής κ.α.).

Η είσοδος είναι ελεύθερη με προκαθορισμένες θέσεις για 600 θεατές, λόγω των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Απευθύνουμε κάλεσμα προσφοράς συσκευασμένων τροφίμων μακράς διαρκείας και φαρμάκων στο χώρο της εκδήλωσης, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Μαρκοπούλου.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστεί η υδροδότηση των περιοχών:

Μπαθίστα
Αυλάκι – Πρασσιές
Νάτσο
Κορώνη

Διαβάστε Περισσότερα
Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Επιχορήγηση Δήμου Μαρκοπούλου για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής

Επιχορηγείται με το ποσό των 509.714 € ο Δήμος Μαρκοπούλου, για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, με την υπ’ αριθμ. 28693/13-4-2021 απόφαση του αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, σε ανταπόκριση του αιτήματος του Δήμου, με αρ. Πρωτ. 79640/20-11-2020.

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

17/4 Ημερίδα Αλληλεγγύης στο Πόρτο Ράφτη για τη συγκέντρωση τροφίμων

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

10/2 ΕΝΑΡΞΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΤΕΣΤ ΠΑΠ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ