Αρχική » Ενημέρωση » Ενημέρωση αναφορικά με τη συνάντηση της 26ης Ιουνίου 2020 στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ

Ενημέρωση αναφορικά με τη συνάντηση της 26ης Ιουνίου 2020 στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ

30.06.2020 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 30/6/2020

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

 

Ενημέρωση αναφορικά με τη συνάντηση της 26ης Ιουνίου 2020 στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ

 

 

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 και ώρα 14.00 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ, ενημερωτική συνάντηση, εκπροσώπων της, με εκπροσώπους του Δήμου Μαρκοπούλου.

Στη συνάντηση παρέστησαν από πλευράς ΕΥΔΑΠ ο κ. Τζήμας, τεχνικός σύμβουλος, η κ. Γεωργ. Στεφανάκου, Βοηθός Γενική Διευθύντρια Έργων Ανατ. Αττικής,  η κ. Κάλλη, υπεύθυνη διαχείρισης επαναχρησιμοποιημένων λυμάτων, και ο κ Νοδάρας, υπεύθυνος επικοινωνίας και από πλευράς του Δήμου, ο Δήμαρχος κ. Κων/νος Αλλαγιάννης, η κ. Μαρίκα Μαντάλα, ο κ. Γιάννης Πολίτης ο κ. Χρήστος Δρίτσας, ο κ. Γιάννης Στρατουδάκης και ο κ.  Δάρρας, εκπρόσωπος ομάδας  πολιτών Πόρτο Ράφτη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των εκπροσώπων του Δήμου για τον σχεδιασμό της διάθεσης των λυμάτων του παράλιου μετώπου του Δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ  Παιανίας Κορωπίου   και στη θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς.

Αντί αυτής της ενημερώσεως, ο χρόνος καταναλώθηκε  από την ΕΥΔΑΠ στην εκτενή παρουσίαση των ωφελειών της επαναχρησιμοποίησης του ανακυκλούμενου νερού για την άρδευση των καλλιεργειών  της περιοχής και τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

Στην εύλογη διαμαρτυρία των εκπροσώπων του Δήμου, ότι ο σκοπός  της ενημερωτικής συνάντησης ήταν διαφορετικός και αφορούσε τον συγκεκριμένο σχεδιασμό και το λόγο για τον οποίο προτείνεται, δεν δόθηκε  συγκεκριμένη απάντηση, ενώ διαπιστώθηκε η πασιφανής πρόθεση της ΕΥΔΑΠ να προχωρήσει στην υλοποίηση της ειλημμένης προ δεκαοχταμήνου  απόφασής της, έστω και χωρίς την κοινωνική  αποδοχή  του έργου από το Δήμο Μαρκοπούλου.

Η ήδη συνταγμένη   πολυκρητιριακή μελέτη που μας επιδείχθηκε και την οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας, αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη ενός άριστα οργανωμένου σχεδίου, ερήμην του Δήμου Μαρκοπούλου.

Οι τελευταίες δηλώσεις του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ κ. Τόσιου, ενισχύουν τα παραπάνω.

Σύσσωμη η επιτροπή των εκπροσώπων του Δήμου μας, εξέφρασε την κατηγορηματική  αντίθεσή της στον σχεδιασμό  της διάθεσης των λυμάτων του παράλιου μετώπου του Δήμου Σαρωνικού στο ΚΕΛ Παιανίας – Κορωπίου και στη θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς και διευκρίνισε με τον πλέον σαφή τρόπο ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου θα προχωρήσει σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την αποτροπή της περαιτέρω περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής μας.

Καλούμε τους κατοίκους του Δήμου μας σε εγρήγορση και σε κινητοποιήσεις που θα καθοριστούν άμεσα.

 

H Επιτροπή εκπροσώπων του Δήμου Μαρκοπούλου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστεί η υδροδότηση των περιοχών:

Μπαθίστα
Αυλάκι – Πρασσιές
Νάτσο
Κορώνη

Διαβάστε Περισσότερα
Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Επιχορήγηση Δήμου Μαρκοπούλου για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής

Επιχορηγείται με το ποσό των 509.714 € ο Δήμος Μαρκοπούλου, για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, με την υπ’ αριθμ. 28693/13-4-2021 απόφαση του αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, σε ανταπόκριση του αιτήματος του Δήμου, με αρ. Πρωτ. 79640/20-11-2020.

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

17/4 Ημερίδα Αλληλεγγύης στο Πόρτο Ράφτη για τη συγκέντρωση τροφίμων

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

10/2 ΕΝΑΡΞΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΤΕΣΤ ΠΑΠ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ