Αρχική » Αρχική » Συμμετοχή του Δήμου Μαρκοπούλου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + RuralShip

Συμμετοχή του Δήμου Μαρκοπούλου στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ERASMUS + RuralShip

21.10.2019 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

O Δήμος Μαρκοπούλου με στόχο τη δημιουργία  χώρου για τη διαπολιτισμική ολοκλήρωση, προωθώντας την κουλτούρα του διαλόγου, την προώθηση της κινητικότητας των νέων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και τη βελτίωση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και την απασχολησιμότητα  συμμετέχει ως εταίρος της Ιταλίας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+Ruralship.

Η συνολική διοργάνωση του προγράμματος έχει αναλάβει η Claidia Lantery  από την Ιταλία, μέσω του φορέα Slow Tourism South Tyrol.

Στο πρόγραμμα  συμμετέχουν ως εταίροι η Ισπανία, Ιορδανία, Ιταλία, τα Σκόπια και η Ελλάδα μέσω του Δήμου Μαρκοπούλου και με μία ομάδα νέων έως 25 ετών, κατοίκων του Δήμου Μαρκοπούλου, με έναν συντονιστή (Youth Leader).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Μπολζάνο και το Τρέντο της βόρειας Ιταλίας και οι εργασίες διήρκησαν δύο ημέρες.

Την πρώτη μέρα (9.10.2019) έγινε η προσωπική παρουσίαση του κάθε φορέα του Προγράμματος, και του έργου της κάθε ομάδας. Κατόπιν παρουσιάστηκε το έργου της Ελληνικής Ομάδας του Δήμου Μαρκοπούλου. Στο τέλος της ημέρας έγινε συζήτηση προγραμματισμού των υπολοίπων δραστηριοτήτων του Προγράμματος και έλαβαν χώρα δραστηριότητες γνωριμίας μεταξύ των μελών.

Την δεύτερη (10.10) μέρα παρουσιάστηκαν οι εγκαταστάσεις του Συνεδριακού κέντρου του Τρέντο, https://www.ilfestivaldellosport.it/en/eventi/sport-tech-accelerator-network, έγινε επίσκεψη στα εκθεσιακά περίπτερα, και συζήτηση για τις Start Ups με επιχειρηματίες.

 

Εργασίες Ομάδας Δήμου Μαρκοπούλου

Την εβδομάδα που θα παρευρεθούν όλα τα μέλη των κρατών, θα πραγματοποιηθούν:

1. Οι τελικές παρουσιάσεις των εργασιών των χωρών

2. Θα δημιουργηθούν νέες ομάδες εργασίας με στόχο την σύνταξη επιχειρησιακών πλάνων Start ups.

 

Η ομάδα του Δήμου Μαρκοπούλου θα παρουσιάσει:

  1. Poster με θέμα το Μαρκόπουλο, το τουριστικό, το πολιτιστικό και το αγροτικό προϊόν του Δήμου
  2. Powerpoint με θέμα την ανεργία και την τοπική επιχειρηματικότητα
  1. Δημιουργία διαδραστικού παιχνιδιού προσομοίωσης σε υπολογιστή με θέμα την ευτυχία και την πρόοδο των κατοίκων ενός Δήμου ανάλογα με την κατανομή πόρων στον ετήσιο προϋπολογισμό.
  2. Ελληνική Βραδιά με διαδραστικό εργαστήριο μαγειρικής κ.α. Την Ελληνική Βραδιά ήδη προετοιμάζει η ομάδα νέων του Δήμου μας: Πρόκειται για ένα event όπου θα συμμετέχουν όλες οι ομάδες των χωρών που θα παρευρεθούν στο Trento της Ιταλίας για τις εργασίες του προγράμματος. Η βραδιά θα διεξαχθεί την τελευταία μέρα των εργασιών, δηλαδή την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου. Για το σκοπό αυτό και με στόχο να προβληθεί τη ταυτότητα της περιοχής μας, κάθε προσφορά από τοπικές επιχειρήσεις με προϊόντα που διατηρούν την “τοπική” ταυτότητα είναι ευπρόσδεκτη.

 

Τα έξοδα της ελληνικής ομάδας καλύπτονται πλήρως από το πρόγραμμα.

Την ελληνική ομάδα συντονίζει η Ε. Μεθενίτη, ενώ η συμμετοχή του Δήμου μας στο πρόγραμμα αποτελεί έργο του κ. Άγγελου Δάβαρη, ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό και μέλος της πρόσφατα συσταθείσας Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου μας.

Αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα έχουν ήδη εγκριθεί και άμεσα θα κοινοποιηθούν με ανοιχτή πρόσκληση για κάθε ενδιαφερόμενο.

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστεί η υδροδότηση των περιοχών:

Μπαθίστα
Αυλάκι – Πρασσιές
Νάτσο
Κορώνη

Διαβάστε Περισσότερα
Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Επιχορήγηση Δήμου Μαρκοπούλου για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής

Επιχορηγείται με το ποσό των 509.714 € ο Δήμος Μαρκοπούλου, για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, με την υπ’ αριθμ. 28693/13-4-2021 απόφαση του αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, σε ανταπόκριση του αιτήματος του Δήμου, με αρ. Πρωτ. 79640/20-11-2020.

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

17/4 Ημερίδα Αλληλεγγύης στο Πόρτο Ράφτη για τη συγκέντρωση τροφίμων

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

10/2 ΕΝΑΡΞΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΤΕΣΤ ΠΑΠ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ