Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

Εορτασμός 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

EUROPE

ΚΕΠ

Αρχική » Ενημέρωση » Απολογισμός Έργου Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρκοπούλου, κας Ζωής Γιαννάκη.

Απολογισμός Έργου Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρκοπούλου, κας Ζωής Γιαννάκη.

30.08.2019 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ   Μαρκόπουλο, 30/8/2019
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ    
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ    
Γραφείο Αντιδημάρχου Παιδείας,

κας Ζωής Γιαννάκη

Τηλ.: 22990-71706

          22990-85095

Fax:  22990-85270

Email: [email protected]

   

 

Απολογισμός Έργου Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρκοπούλου, κας Ζωής Γιαννάκη.

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με ιδιαίτερη συγκίνηση φτάνουμε στην ολοκλήρωση της μονοετούς θητείας στο Αξίωμα της Αντιδημάρχου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας, μια θητεία που έβαλε ένα μικρό αλλά σπουδαίο λιθαράκι στην ιστορία του Δήμου μας.

Απολογιστικά θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τομέα της Παιδείας, μιας και τα παιδιά είναι το μέλλον του τόπου μας. Σε συνεργασία με Εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και μαθητικούς εκπροσώπους, αγωνιστήκαμε για να διαμορφώσουμε τις συνθήκες, ώστε όλα τα παιδιά μας να έχουν άμεση και ισότιμη πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό της Παιδείας.

ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.

  • Τη Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019 ξεκίνησε η κατασκευή του 2ου Λυκείου Μαρκοπούλου (Πόρτο Ράφτη) που ήταν ενταγμένο στο επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Αττική 2014-2020». Το σχολείο είναι ύψους προϋπολογισμού 5.870.000 Ευρώ και πρόκειται για το πλέον υπερσύγχρονο Διδακτήριο των Μεσογείων, με συνολικό εμβαδόν δόμησης 2.622m2, εντός οικοπέδου 5921 m2.
  • Εγκαινιάστηκε στις 6 Ιουνίου 2019 το νέο 3ο Νηπιαγωγείο Πόρτο Ράφτη στις εγκαταστάσεις πρώην σύγχρονου ιδιωτικού Παιδικού Σταθμού που πλέον έχει νοικιαστεί στο Δήμο μας για τα επόμενα 10 χρόνια και λύνει το θέμα της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο Πόρτο Ράφτη, προσφέροντας εκπαιδευτικό περιβάλλον άνετο και πολυτελές.
  • Τοποθετήθηκαν τα αλεξικέραυνα στο 1ο και 2ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου αξίας περίπου 20.000 ευρώ και επιπροσθέτως υπογράφτηκε η σύμβαση τοποθέτησης αναβατορίου για άτομα με κινητικά προβλήματα στο 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου, ύψους 19.950 ευρώ.
  • Μονώθηκαν οι οροφές με διαγωνιστική διαδικασία στα 1ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Πόρτο Ράφτη, αιτήματα των Συλλόγων για πάρα πολλά χρόνια.
  • Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου απέκτησε αίθουσα Πληροφορικής, Τμήμα Ένταξης και νέα είσοδο με χορηγία Αθανάσιου Μαρτίνου.
  • Τα 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία Μαρκοπούλου (Σάρα) απέκτησαν με χορηγία Αθ. Μαρτίνου και απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου νέα παιδική χαρά.
  • Σε όλα τα σχολεία έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση όλων των λειτουργικών τους αναγκών και σημαντική ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής τους (φωτοτυπικά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συνδέσεις ΙΝΤΕRΝΕΤ), υπήρχαν σχολικοί τροχονόμοι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, επιστάτες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, φύλαξη από εταιρεία υπηρεσιών ασφάλειας, καθαριότητα, θέρμανση με πετρέλαιο και κλιματιστικά, γραφική ύλη και φαρμακευτικό υλικό. Ακόμα έγιναν συντηρήσεις και επισκευές σε κάθε διακοπή του σχολικού έτους (Χριστούγεννα, Πάσχα, Καλοκαίρι).

Επιπλέον ενέργειες για το πρόβλημα σχολικής στέγης στις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.

  • Έχει γίνει ένταξη σε μελέτη του νέου 2ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη στη θέση Χιλίστρα μετά την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης και της αμοιβής δικηγόρων, αλλά και την έκδοση ΚΥΑ προς τα Υπουργεία Παιδείας & Οικονομικών
  • Έχει γίνει ένταξη σε μελέτη επέκτασης με προσθήκη αιθουσών στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαρκοπούλου.

Οικονομική διαχείριση σχολικών επιτροπών.

  • Επειδή η κρατική επιχορήγηση από τους ΚΑΠ ήταν πολύ χαμηλή, ενισχύθηκαν οι Σχολικές Επιτροπές από τον ΦΗΧ (Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων) με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και κυνηγήθηκε το κεφάλαιο των χορηγιών.

Ο μεγαλύτερος χορηγός στα Σχολεία μας, και που ευχαριστούμε δημόσια για αυτό, ήταν ο Αθανάσιος Μαρτίνος που πραγματοποίησε 4 μεγάλες χορηγίες (ταβάνια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη & 1ου Νηπιαγωγείου Πόρτο Ράφτη, Παιδική Χαρά 1ου – 2ου Νηπιαγωγείου Μαρκοπούλου, Περίφραξη 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόρτο Ράφτη και Τμήμα Ένταξης και πρόσοψη 2ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου).

Μικρότερες αλλά επίσης σημαντικές χορηγίες δόθηκαν στα σχολεία μας από τον Ιππόδρομο Αθηνών, τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» και την Εταιρεία Σταύρου.

Με αυτόν τον τρόπο αφήνεται πλεόνασμα στις Σχολικές Επιτροπές και στη Σχολική Επιτροπή Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης συνολικού ύψους 64.000 ευρώ προς νέα χρήση.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ.

Στον τομέα του Πολιτισμού έγιναν όλα τα είδη Εκδηλώσεων σε όλες τις όμορφες μεριές του Δήμου μας με έμφαση στην ενίσχυση των πολύ αξιόλογων τοπικών Συλλόγων (Φιλαρμονική, Χορευτικοί Σύλλογοι, Περίακτοι κ.λ.π.)  σε συνεργασία με τα Νομικά Πρόσωπα (Κ.Δ.Ε.Μ. & «Βραυρώνιος») και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (Χριστούγεννα, Απόκριες κ.ά.)

Αναδείχτηκαν μνημεία, οινοποιείο ΜΑΡΚΟ, προωθήθηκαν τοπικά αγροτικά προϊόντα (κρασί, σύκο) και μορφές τουρισμού (πλαζ, λιμάνι Πόρτο Ράφτη & Άγιος Σπυρίδωνας). Όσον αφορά τις Κυριακάτικες Πεζοδρομήσεις, είναι ένας θεσμός που ξεκίνησε και εδραίωσε η δική μας Δημοτική Αρχή και που μας έφερε όλους ξανά στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, βγάζοντας μας από την απομόνωση του σπιτιού μας.

Δημιουργήθηκε ο θεσμός του Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών που ενώνει Χορευτικούς Ομίλους από όλη την Αττική κι ευχόμαστε να συνεχιστεί και από τη νέα Διοίκηση.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Στην Κοινωνική Πολιτική προσφέραμε αλληλεγγύη κι ανακούφιση σε όποιον συνάνθρωπό μας τη χρειάστηκε μέσα από τους θεσμούς κοινωνικής μέριμνας: Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Φροντιστήριο.

Τέλος, στα θέματα Αθλητισμού, ασχολήθηκε ο Ειδικός Σύμβουλος, κ. Πανταζής Κώστας, τον οποίο ευχαριστώ θερμά με την ανάπτυξη του αθλητικού σχεδιασμού μέσω των προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και τα κοινωνικά στρώματα, ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού με το ΝΠΔΔ «Βραυρώνιος».

Κλείνοντας αυτό τον σύντομο απολογισμό, ευχαριστώ πρωτίστως το Δήμαρχο Μαρκοπούλου, Σωτήρη Ι. Μεθενίτη, για την εμπιστοσύνη του σε μια τόσο νευραλγική θέση ευθύνης κι ελπίζω να ανταποκρίθηκα στις προσδοκίες όλων σας. Ακόμη ευχαριστώ την Πρόεδρο του Βραυρωνίου, κ. Μπίλλυ Δρίτσα, καθώς και την Αντιπρόεδρο της ΚΔΕΜ, κα Σοφία Κώστα – Μουλά για την άψογη και διεκπεραιωτική συνεργασία μας.

Επιπροσθέτως, όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους ανεξαιρέτως, το Γραφείο Πόρτο Ράφτη, την άξια κ. Ελένη Μεθενίτη, την Προϊσταμένη των Κοινωνικών Υπηρεσιών, κα Βάσω Σταύρου, αλλά και το Γραφείου Τύπου μας, τον κ. Δήμο Μπάτρη και την κα Νεφέλη Συρίγου.

Με ήθος, κοινωνική ευαισθησία, σεβασμό, ισότιμη στάση απέναντι σε κάθε δημότη ή φορέα, με  γνώση του αντικειμένου, με τιμιότητα και διεκδικητικά προς κάθε φορέα , προσπάθησα για το καλύτερο τιμώντας το φύλο μου σε ένα ανδροκρατούμενο ακόμη χώρο, όπως είναι η πολιτική. Για αυτό και όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν στο τέλος της θητείας μας, «έβαλα πλάτη» χωρίς δεύτερη σκέψη κι εργάστηκα μέχρι και την τελευταία μέρα στηρίζοντας την παρούσα Διοίκηση.

Ευχή και προσδοκία, η νέα Διοίκηση να τα καταφέρει ακόμη καλύτερα με τη βάση που έχει πλέον δημιουργηθεί. Ο νέος Δήμαρχος να έχει προγραμματισμό έργου, οργάνωση, υγεία και υπομονή στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει σε λίγες ώρες.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού,

Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας,

 

Ζωή Γιαννάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΝΠΔΔ ΒΡΑΥΡΩΝΙΟΣ 8-8-2022

Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2022-2023

Διαβάστε Περισσότερα

12/8 ONIRAMA

Covid19

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ