Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » Έναρξη των Εργασιών κατασκευής του 2ου Λυκείου Μαρκοπούλου (Πόρτο Ράφτη).

Έναρξη των Εργασιών κατασκευής του 2ου Λυκείου Μαρκοπούλου (Πόρτο Ράφτη).

29.08.2019 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

           

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 29/8/2019

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

Έναρξη των Εργασιών κατασκευής του 2ου Λυκείου Μαρκοπούλου (Πόρτο Ράφτη). 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, με ιδιαίτερη συγκίνηση και χαρά, σας ενημερώνει για την έναρξη των Εργασιών Κατασκευής του 2ου Λυκείου Μαρκοπούλου Μεσογαίας (Πόρτο Ράφτη), από την Ανάδοχο Εταιρεία.

Ο Εργολάβος εγκαταστάθηκε στο Εργοτάξιο ήδη από την Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019, μετά την ολοκλήρωση της Αρχαιολογικής Μελέτης, η οποία διήρκησε τέσσερις (4) μήνες, χωρίς να υπάρξουν αρχαιολογικά ευρήματα. Ως εκ τούτου, εντός δύο (2) ετών, αναμένεται η παράδοση του Νέου Λυκείου με κωδικό ΟΠΣ 5003164 που ήταν ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Αττική 2014-2020».

Το ολοκαίνουργιο Σχολείο, ύψους προϋπολογισμού 5.870.000 Ευρώ, βρίσκεται στο Ο.Τ.: Γ.503 του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, με συνολικό εμβαδόν δόμησης 2.622 τετραγωνικά μέτρα, εντός οικοπέδου 5.921 τετραγωνικών μέτρων.

Πρόκειται για το πλέον υπερσύγχρονο Διδακτήριο των Μεσογείων, το οποίο θα περιλαμβάνει δώδεκα (12) Αίθουσες Διδασκαλίες, Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, μία (1) Βιβλιοθήκη, ένα (1) Εργαστήριο Φυσικοχημείας, ένα (1) Εργαστήριο Πληροφορικής, ένα (1) Εργαστήριο Τεχνολογίας Σχεδίου και δύο (2) Εργαστήρια Ξένων Γλωσσών.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, σε δήλωσή του αναφέρει: « Η έναρξη κατασκευής, του μεγαλύτερου Λυκείου στο Πόρτο Ράφτη και σε όλη την Ανατολική Αττική, θα λύσει το σχετικό πρόβλημα της Σχολικής Στέγης στο Δήμο μας για τα επόμενα τουλάχιστον είκοσι (20) χρόνια! Τα εύσημα για την εντός χρονοδιαγράμματος έναρξη των εργασιών, αποδίδονται κυρίως στην Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας, κα Ζωή Γιαννάκη, που δεν άφησε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη και να κινδυνεύσει ένα τόσο σημαντικό έργο με απένταξη. Επιπλέον, ευχαριστούμε, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών, κ. Ιωάννη Χαρωνίτη για τη σημαντική του αρωγή στην πρόοδο του συγκεκριμένου έργου και γενικότερα για την βοήθειά του στα θέματα Σχολικής Στέγης του Δήμου μας. Είναι μεγάλη η τιμή, η θητεία της Δημοτικής μας Αρχής, να θεμελιώνει τις Εργασίες κατασκευής του πιο σύγχρονου Σχολικού Συγκροτήματος στην Ανατολική Αττική.»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Covid19

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά (3ο διαδικτυακό σεμινάριο)

Κάλεσμα συμμετοχών στην υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Στιγμιότυπα, Πόρτο Ράφτη»

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ