Επιλέξτε Page

Αρχική » Αρχική » Υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια και τοποθέτηση ανελκυστήρα σκάλας με πλατφόρμα για μεταφορά ατόμων, στο 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου!

Υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια και τοποθέτηση ανελκυστήρα σκάλας με πλατφόρμα για μεταφορά ατόμων, στο 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου!

20.08.2019 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 20/08/2019

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

 

Υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια και τοποθέτηση ανελκυστήρα σκάλας

με πλατφόρμα για μεταφορά ατόμων, στο 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου!

 

 

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με πολλή χαρά, συγκίνηση και ευαισθησία σας γνωστοποιούμε, ότι σήμερα Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019, υπογράφτηκε από τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου Σωτήρη Ι. Μεθενίτη, η σύμβαση που αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση ανελκυστήρα σκάλας με πλατφόρμα για μεταφορά ατόμων με κινητικά προβλήματα, στο 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου.

Η χρηματοδότηση του έργου πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα από τα Προγράμματα «Φιλόδημος ΙΙ» για τον Δήμο Μαρκοπούλου (υποέργο 1). Το κόστος της σύμβασης προμήθειας ανέρχεται στα 19.950 Ευρώ (πλέον ΦΠΑ 13% 22.543,50 Ευρώ).

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και συγκεκριμένα της Αντιδημάρχου Παιδείας Ζωής Γιαννάκη, καθώς και τη συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Προμηθειών του Δήμου, ξεκίνησε η διαδικασία το 2018, για την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» και ολοκληρώθηκε με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης.

Η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα ανακουφίσει την πολυπληθέστερη Σχολική μας μονάδα – το 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου, το οποίο φιλοξενεί περίπου τετρακόσιους (400) μαθητές.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το συγκεκριμένο Σχολείο είναι διώροφο, χωρίς να διαθέτει ανελκυστήρα, οπότε σε οποιοδήποτε ανάγκη μετακίνησης μαθήτριας ή μαθητή με κινητικά προβλήματα, που ανήκε σε τάξη του δευτέρου ορόφου, γινόταν μεταφορά ολόκληρου του τμήματος, από τον πάνω, στον κάτω όροφο!

Ένα έργο που έρχεται να καλύψει ανάγκες δεκαετιών στις σχολικές μας υποδομές, γίνεται πλέον πραγματικότητα!

 

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Covid19

2-8/12 Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

2-8/12 Ο ΟΙΚΟΣ GUCCI

4-5/12 ΕΝΚΑΝΤΟ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΚΕΠ