Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » Επείγον αίτημα, για την άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης Μαρκοπούλου, με Υπαλλήλο Π.Ε. Τοπογράφο Μηχανικό, της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος θα ασκεί παράλληλα καθήκοντα, δύο φορές την εβδομάδα!

Επείγον αίτημα, για την άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης Μαρκοπούλου, με Υπαλλήλο Π.Ε. Τοπογράφο Μηχανικό, της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος θα ασκεί παράλληλα καθήκοντα, δύο φορές την εβδομάδα!

11.04.2019 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

        

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ   Μαρκόπουλο, 10/4/2019
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ   Αρ. Πρωτ.:  5829
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ    
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ    
Δ. ΣΩΤΗΡΙΟΥ 1,

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, Τ.Κ.:19003

   
Γραφείο Δημάρχου

Τηλ: 22990-20121

Fax: 22990-24009

E-mail: [email protected]

 

Προς:

 

Περιφερειάρχη Αττικής, κα Ρένα Δούρου.
  Κοιν.: Υπουργό Εσωτερικών,
κο Αλέξανδρο Χαρίτση.
 

 

Επείγον αίτημα, για την άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας Δόμησης Μαρκοπούλου, με Υπαλλήλο Π.Ε. Τοπογράφο Μηχανικό, της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος θα ασκεί παράλληλα καθήκοντα, δύο φορές την εβδομάδα!

 

  Σχετικά:

 1. Η με Αρ. Πρωτ. οικ. 1949/27.2.2013 επιστολή, της Διεύθυνσης της Πολεοδομίας, του Δήμου Μαρκοπούλου.
 2. Η με Αρ. Πρωτ. 23031/29.11.2013 επιστολή του Δημάρχου Μαρκοπούλου, προς το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον Συνήγορο του Πολίτη.
 3. Η με Αρ. Πρωτ. 21676/21.11.2014 επιστολή του Δημάρχου Μαρκοπούλου, προς τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.
 4. Η με Αρ. Πρωτ. 11444/12/6/2014 επιστολή του Δημάρχου Μαρκοπούλου, προς το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
 5. Η με Αρ. Πρωτ. 4598/30.3.2015 επιστολή του Δημάρχου Μαρκοπούλου, προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
 6. Η με Αρ. Πρωτ. 20387/7.12.2015 επιστολή του Δημάρχου Μαρκοπούλου, προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, τον Υφυπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, η οποία κοινοποιήθηκε στον Συνήγορο του Πολίτη και τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.
 7. Η με Αρ. Πρωτ. 6652/14.5.2018 επιστολή του Δημάρχου Μαρκοπούλου, προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τον Υπουργό ΥΠΕΚΑ και την Περιφερειάρχη Αττικής.
 8. Η με Αρ. Πρωτ. 10376/25.7.2018 επιστολή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Μαρκοπούλου, προς τους Δημάρχους και Αντιδημάρχους Σαρωνικού, Κρωπίας, Λαυρεωτικής και Παιανίας – Γλυκών Νερών.
 9. Η με Αρ. Πρωτ. 11705/24.8.2018 επιστολή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Μαρκοπούλου, προς τους Δημάρχους και Αντιδημάρχους Σαρωνικού, Κρωπίας, Λαυρεωτικής και Παιανίας – Γλυκών Νερών.
 1. Η με Αρ. Πρωτ. 13133/24.9.2018 επιστολή του Δημάρχου Μαρκοπούλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, τον Υπουργό Υ.Π.Ε.Κ.Α., την Περιφερειάρχη Αττικής, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον Συνήγορο του Πολίτη.
 1. Η με Αρ. Πρωτ. 15347/31.10.2018 επιστολή του Δημάρχου Μαρκοπούλου προς τον Υπουργό Εσωτερικών, τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, τον Υπουργό Υ.Π.Ε.Κ.Α., την Περιφερειάρχη Αττικής, τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, τον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και τον Συνήγορο του Πολίτη.

 

Αξιότιμη κυρία Περιφερειάρχη,

 

Κατόπιν των σχετικών (1) ως (11) εγγράφων μας, επανερχόμαστε με νεότερη επιστολή, σχετικά με την άμεση ανάγκη στελέχωσης της Υπηρεσίας Δόμησης Μαρκοπούλου, με τουλάχιστον έναν (1) Υπάλληλο, Τοπογράφο Μηχανικό Π.Ε., ο οποίος θα μπορεί με Απόφασή σας, να ασκεί παράλληλα καθήκοντα, δύο φορές την εβδομάδα, στην Υ.ΔΟΜ. Μαρκοπούλου!

 

Τέσσερις (4) μήνες μετά την αποχώρηση, του κου ΤΖΩΡΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ, του μοναδικού Τοπογράφου Μηχανικού της Υπηρεσίας Δόμησης Μαρκοπούλου, με συνταξιοδότηση, (στις 31 Δεκεμβρίου 2018), το Τοπογραφικό Τμήμα της Υ.ΔΟΜ. Μαρκοπούλου, βρίσκεται σε πλήρη παράλυση, με αποτέλεσμα, μια σειρά από νευραλγικές, πολεοδομικού χαρακτήρα, υπηρεσίες, που εμπίπτουν στα καθήκοντα του Τοπογράφου Μηχανικού, να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν! Αυτές είναι: Οι Βεβαιώσεις Χρήσεων Γης, Όρων Δόμησης, Έλεγχος Τοπογραφικών Διαγραμμάτων, Έκδοση Οικοδομησιμότητας, Διορθωτικές Πράξεις, Τροποποιήσεις Σχεδίων, Τεχνικές Εκθέσεις, Υψομετρικές Μελέτες κ.ά.

 

Υπενθυμίζουμε, ότι με την εφαρμογή του Καλλικράτη, το 2011, η ΥΔΟΜ Μαρκοπούλου, υποχρεώθηκε να εξυπηρετεί, όχι μόνο τους συνδημότες μας στον Δήμο Μαρκοπούλου, αλλά ακόμη τέσσερις (4) Καλλικρατικούς Δήμους (Λαυρεωτικής, Σαρωνικού, Κρωπίας και Παιανίας – Γλυκών Νερών), έχοντας πλέον σήμερα (2019), το μισό Προσωπικό, από αυτό που είχε το 2011!!

 

Μολονότι ο Δήμος Μαρκοπούλου, διαθέτει τον απαραίτητο, δημοσιευμένο σε Φ.Ε.Κ., νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας και ως εκ τούτου, μπορεί να μετέχει στην διαδικασία της Κινητικότητας, η ανάγκη άμεσης επαναλειτουργίας του Τοπογραφικού Τμήματος, δεν μας επιτρέπει χρονικά, να βασιστούμε μόνο στην διαδικασία αυτή.

 

Για τον λόγο αυτό, αιτούμαστε, ένας (1) Υπάλληλος Π.Ε. Τοπογράφος Μηχανικός, της Περιφέρειας Αττικής, να ασκεί παράλληλα καθήκοντα στην Υπηρεσία Δόμησης Μαρκοπούλου, τουλάχιστον δύο (2)  φορές την εβδομάδα, προκειμένου το Τοπογραφικό Τμήμα, να είναι ξανά σε θέση, να διεκπεραιώσει στοιχειωδώς τις εργασίες και τα καθήκοντά του.

 

Παρακαλούμε θερμά, για τις επείγουσες ενέργειές σας!

 

 

 

Με τιμή,

ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Covid19

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά (3ο διαδικτυακό σεμινάριο)

Κάλεσμα συμμετοχών στην υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Στιγμιότυπα, Πόρτο Ράφτη»

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ