Αρχική » Ενημέρωση » ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΓΗΣ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΓΗΣ

25.01.2019 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 25/1/2019

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΑΠΑΙΤΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΑΣΙΚΗΣ ΓΗΣ: 

ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΥΨΟΥΣ 2,88 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΛΙΝΤΛ ΕΛΛΑΣ & ΣΙΑ Ο.Ε ΚΑΙ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ 2ας ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ!

 

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Η πολυετής κινητοποίηση των δημοτών και ζημιωθέντων, από την μεγάλη Πυρκαγιά, που ξεκίνησε από εργασίες, στον περίβολο του σούπερ μάρκετ ΛΙΝΤΛ στην Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη και κατέκαψε συνολική έκταση, περίπου 7.000 στρεμμάτων, εντός των ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου, οδήγησε τελικά στην καταδικαστική απόφαση του Εφετείου στις 22/6/2018, που καταδίκασε τους φυσικούς αυτουργούς της πυρκαγιάς, για Εμπρησμό!

Μετά την καταδικαστική αυτή απόφαση, το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε μέσω των πληρεξούσιων Δικηγόρων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Αγωγή, με την οποία διεκδικεί Αποζημίωση για την καταστροφή της δασικής έκτασης 2.128 στρεμμάτων, που περιλαμβάνεται στην συνολική έκταση, που έχει υποστεί καταστροφή.

Η Αγωγή διεκδικεί αποζημίωση από τους υπαίτιους της πυρκαγιάς, ύψους 2,88 Εκατομμυρίων Ευρώ για την ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από την πυρκαγιά, όπως αυτή έχει υπολογιστεί από τον Δασάρχη Πεντέλης, λαμβάνοντας ως επίπεδο ζημιών, την τιμή 0.85 (85%) για τους ορεινούς όγκους Χεροβούνι, Μάλι Βένι και Μερέντα, εντός των ορίων του Δήμου Μαρκοπούλου!

Επισημαίνεται, ότι ο Δήμος Μαρκοπούλου έχει δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής στην επικείμενη Δίκη, του επιβλέποντος Μηχανικού του έργου, στον χώρο του Σούπερ Μάρκετ που είναι προγραμματισμένη, για τις 22 Φεβρουαρίου 2019, στην Πρώην Σχολή Ευελπίδων.

Όσοι δημότες και ζημιωθέντες επιθυμούν να παραβρεθούν στην συγκεκριμένη Δίκη, μπορούν να απευθύνονται στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κο Χρήστο Δρίτσα, στο τηλέφωνο 22990-20150 ή στην Γραμματέα του Συλλόγου Πυροπλήκτων, κα Αλεξάνδρα Βαλοπετροπούλου, στο τηλέφωνο 6937202253.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Συγκεκριμένα θα επηρεαστεί η υδροδότηση των περιοχών:

Μπαθίστα
Αυλάκι – Πρασσιές
Νάτσο
Κορώνη

Διαβάστε Περισσότερα
Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, σήμερα Πέμπτη 15/4/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης από τις εργασίες αποχέτευσης.

Επιχορήγηση Δήμου Μαρκοπούλου για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής

Επιχορηγείται με το ποσό των 509.714 € ο Δήμος Μαρκοπούλου, για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, με την υπ’ αριθμ. 28693/13-4-2021 απόφαση του αν. Υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, σε ανταπόκριση του αιτήματος του Δήμου, με αρ. Πρωτ. 79640/20-11-2020.

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

17/4 Ημερίδα Αλληλεγγύης στο Πόρτο Ράφτη για τη συγκέντρωση τροφίμων

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

10/2 ΕΝΑΡΞΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΤΕΣΤ ΠΑΠ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ