Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου, σε στατιστικά στοιχεία, για το 2018!

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου, σε στατιστικά στοιχεία, για το 2018!

20.12.2018 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                   Μαρκόπουλο, 20/12/2018

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου,

σε στατιστικά στοιχεία, για το 2018!

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με αφορμή την συμπλήρωση στις 17 Δεκεμβρίου 2018, εφτά (7) ετών λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Μαρκοπούλου και εν όψει του τέλους του έτους, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου, δημοσιεύει ένα ετήσιο Απολογισμό, με αριθμούς ενδεικτικούς, της συλλογικής προσπάθειας που γίνεται και αποσκοπεί στην εφαρμογή της Κοινωνικής Πολιτικής στον Δήμο μας, με ευαισθησία, σεβασμό, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη.

  • Η Κοινωνική Υπηρεσία, μόνο για το τρέχον έτος (2018) και μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου, δέχθηκε για διάφορα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, 2.848 επισκέψεις συμπολιτών μας! Οι επισκέψεις αυτές, συνεχώς εξελίσσονται και ανανεώνονται, με στόχο την ολιστική φροντίδα των εξυπηρετουμένων μας !
  • Το Κοινωνικό Παντοπωλείο, για άλλη μια χρονιά, προσέφερε αλληλέγγυα, τα αναγκαία τρόφιμα και αγαθά, σε 707 οικογένειες!
  • Αιτήθηκαν το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης, 336 Συμπολίτες μας και το έλαβαν, 297. Στους παραπάνω έγινε αυτονόητα, ο ενδελεχής έλεγχος όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών, από τους έμπειρους Διοικητικούς Υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας.
  • Επιπλέον, πάρθηκαν 31 αποφάσεις για ανασφάλιστους πολίτες.
  • Παράλληλα στα πλαίσια της συμβουλευτικής κοινωνικής εργασίας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των δημοτών μας, παρασχέθηκαν συνολικά, 101 κοινωνικές έρευνες – συμβουλευτικές συναντήσεις, από τους κοινωνικούς λειτουργούς της υπηρεσίας.
  • Η νεοσύστατη Υπηρεσία, του Κοινωνικού Φαρμακείου, εξυπηρετεί ήδη σταθερά, 138 εγγεγραμμένα άτομα.
  • Επιπροσθέτως, στα πλαίσια της συμβουλευτικής υποστήριξης παρασχέθηκαν από την ειδικότητα της Ψυχολόγου, του «Βοήθεια στο Σπίτι», 300 ωριαίες, ψυχοθεραπευτικές Συνεδρίες, σε 70 δημότες μας.
  • Ο αριθμός των εξυπηρετουμένων ηλικιωμένων, μέσω του παραπάνω προγράμματος ΒΣΣ, ανά εβδομάδα, φθάνει τους 57, ενώ οι κατ’ οίκον επισκέψεις, της Nοσηλεύτριας και της Oικογενειακής Bοηθού, για το έτος 2018, ανήρθαν σε 1.278 και 712 αντίστοιχα!

 

Η Διοίκηση του Δήμου Μαρκοπούλου και οι Υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας, εργάζονται με γνώμονα και προτεραιότητά τους, κανένας Συμπολίτης μας, να μην στερείται  της κάλυψης των βασικών του αναγκών, είτε αφορούν στο βιοτικό, είτε στο ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Πίσω από τους αριθμούς λοιπόν, βρίσκεται ο κάθε Άνθρωπος, ως ξεχωριστή περίπτωση, που απευθύνεται στην Κοινωνική Υπηρεσία μας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί με αμέριστη εμπιστευτικότητα, αξιοπρέπεια και ανθρωπιά.

Η Κοινωνική μας Υπηρεσία, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο μεταξύ: α) των εξυπηρετουμένων και των θεραπευτών β) των οικογενειών και των εξυπηρετουμένων και γ) της διοίκησης και της Κοινότητας, του Δήμου μας.

Για την εφαρμογή των παραπάνω, αξίζει η αναγνώριση των συλλογικών προσπαθειών της Δημοτικής Αρχής, τα προηγούμενα εφτά (7) χρόνια, καθώς και της σημερινής Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας, κας Ζωής Γιαννάκη.

Τέλος, αξίζει ένα μεγάλο Μπράβο, στην Διοικητική Προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, κα Σταύρου Βασιλική και σε όλες και όλους τους Εργαζομένους των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Μαρκοπούλου!

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ