Επιλέξτε Page

Ο Καιρος

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

Εορτασμός 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση

Επετειακή έκδοση για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Αρχική » Ενημέρωση » «Το χαρτί του μέλλοντός μας», παραδόθηκε στον Δήμο Μαρκοπούλου!

«Το χαρτί του μέλλοντός μας», παραδόθηκε στον Δήμο Μαρκοπούλου!

29.11.2018 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                   Μαρκόπουλο, 29/11/2018

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

«Το χαρτί του μέλλοντός μας»,  παραδόθηκε στον Δήμο Μαρκοπούλου!

 

 

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Περισσότερες από 75.000 σελίδες λευκό χαρτί εκτύπωσης, τύπου Α4, έφθασαν σήμερα Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2018, στο Δημαρχιακό Υποκατάστημα Πόρτο Ράφτη, ως αποτέλεσμα της συλλογικής προσπάθειας, των δέκα (10) σχολείων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα «Το χαρτί του μέλλοντός μας», που υλοποίησε το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» σε συνεργασία με τον Δήμο Μαρκοπούλου, κατά την περασμένη σχολική χρονιά (2017-2018)!

Όλα ξεκίνησαν, στην συνάντηση της Δημοτικής Αρχής, τον Φεβρουάριο του 2018, με τον κο Μανωλόπουλο, Διευθυντή των Εκδόσεων του ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» και την κα Τσαντιράκη, Υπεύθυνη του Προγράμματος «Το χαρτί του Μέλλοντός μας» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία έγινε στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου και στην οποία αποφασίστηκε η συμμετοχή όλων των Σχολείων του Δήμου Μαρκοπούλου στο Πρόγραμμα!

Έτσι λοιπόν, στο τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς (2017-2018), από τα δέκα (10) Σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 3,5 τόνοι Χαρτιού προς ανακύκλωση, σε δεκαοκτώ (18)  μεγασάκους!

Παλιά βιβλία, παλιά τετράδια, σχολική ύλη, φωτοτυπημένο χαρτί και χάρτινο υλικό διαφόρων χρήσεων που θα κατέληγε στα σκουπίδια, παραδόθηκε προς ανακύκλωση.

Σήμερα Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, ήρθε η ώρα της ευχάριστης ανταμοιβής, καθώς στο Δημαρχιακό Υποκατάστημα Πόρτο Ράφτη, έφθασαν εκατόν πενήντα τέσσερα (154) πακέτα με λευκό χαρτί εκτύπωσης, τύπου Α4, των πεντακοσίων (500) σελίδων έκαστο, τα οποία παρέδωσαν αυτοπροσώπως υπάλληλοι του ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», που συναντήθηκαν με την Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πρόνοιας, κα Ζωή Γιαννάκη!

 Έτσι, για κάθε σάκο που συγκεντρώσαμε λάβαμε 4.250 σελίδες λευκό χαρτί που θα διατεθεί για τις ανάγκες των συμμετεχόντων Σχολείων!

Ο Δήμος Μαρκοπούλου συγχαίρει τους Μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς που έλαβαν μέρος στο Πρόγραμμα «Το χαρτί του μέλλοντός μας» και ευελπιστεί ότι όχι μόνο το Πρόγραμμα θα συνεχιστεί στον Δήμο μας, αλλά ακόμα, ότι αυτή τη φορά, θα συμμετέχουν όλα τα Σχολεία του Δήμου Μαρκοπούλου, για να γίνει το μήνυμα της Ανακύκλωσης ηχηρό και το όφελος που αποκομίζουμε ακόμη μεγαλύτερο, για την διαμόρφωση μιας σωστής Οικολογικής Συνείδησης!

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ