Επιλέξτε Page

Αρχική » Δελτία Τύπου » ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, Η ΙΖ’ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018, Η ΙΖ’ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!

05.10.2018 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 5/10/2018

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ, 7 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018,

Η ΙΖ’ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Οι εργασίες της ΙΖ’ Επιστημονικής Συνάντησης Νοτιοανατολικής Αττικής, που συνδιοργανώνεται από την Εταιρεία Μελετών Νοτιοανατολικής Αττικής, τον Δήμο Μαρκοπούλου, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου και την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, συνεχίζονται για τρίτη (3η) ημέρα, σήμερα Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2018 από τις 5 το απόγευμα, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μαρκοπούλου «ΑΡΤΕΜΙΣ».

Οι Συνεδρίες που θα λάβουν χώρα από σήμερα το απόγευμα και μέχρι το πρωί του Σαββάτου, 6 Οκτωβρίου, έχουν αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, περιεχόμενο.

Κατόπιν, στις Εργασίες του Σαββάτου, θα παρουσιαστούν θέματα Κοινωνική Ανθρωπολογίας  και Νεότερης Ιστορίας του τόπου, ενώ θα παρουσιαστεί και το Ερευνητικό Πρόγραμμα της Εταιρείας Μελετών Νοτιοανατολικής Αττικής, με τίτλο: «Εντοπιότητα και Μεταναστεύσεις στην Ανατολική Αττική από τον 18ο αιώνα έως σήμερα – Συλλογικοί προσδιορισμοί και ταυτότητες».

Κατά την τελευταία μέρα του Συνεδρίου, οι Εργασίες θα έχουν κατ’ αρχήν κοινωνιολογικού ενδιαφέροντος θεματολογία και ιδιαίτερη μνεία θα γίνει στην ιστορία και κοινωνιολογία του Λαυρίου. Οι Συνεδρίες, θα συνεχιστούν με θέματα Περιβάλλοντος και θα κορυφωθούν με τα Συμπεράσματα, το βράδυ της Κυριακής.

Σας περιμένουμε όλους και όλες, να παρακολουθήσετε τις Εργασίες του Συνεδρίου!

Οι δύο (2) πρώτες ημέρες Εργασιών, άλλωστε, υπήρξαν ενδεικτικές της μεστής επιστημονικής αρτιότητας, με την οποία περιβάλλεται και φωτίζεται η πλούσια ιστορία μας, οι θεσμοί και το πολιτιστικό υπόβαθρο, της ευρύτερης περιοχής!

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Covid19

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας για Παιδιά (3ο διαδικτυακό σεμινάριο)

Κάλεσμα συμμετοχών στην υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Στιγμιότυπα, Πόρτο Ράφτη»

O Δήμος Μαρκοπούλου γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση 1821 – 2021

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΚΕΠ