Επιλέξτε Page

Αρχική » Ενημέρωση » Η EΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “CLEAN ART” ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ.

Η EΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “CLEAN ART” ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ.

10.04.2018 | Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                       Μαρκόπουλο, 10/4/2018

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

Η EΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “CLEAN ART”

ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ.

 

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Στα πλαίσια των ενοτήτων Πολιτισμός και Περιβάλλον, ο Δήμος Μαρκοπούλου σε συνεργασία με τον «Ορίζοντα Γεγονότων», διοργανώνει Εικαστική Έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου ( Γ. Παπαβασιλείου 34), με τίτλο: “Clean Art”.

Στην έκθεση συμμετέχουν φοιτητές της Α.Σ.Κ.Τ. και άλλων σχολών με συναφές αντικείμενο, μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών Μεσογείων, καθώς και άλλοι εικαστικοί, των οποίων η έρευνα σχετίζεται με την  Process Art, environmental Art και την αξιοποίηση άχρηστων, ευτελών υλικών.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σε κλίμα γιορτής, το Σάββατο 21 Απρίλιου 2018, στις 7.00 μ.μ., με την παράλληλη συμμετοχή των Χορευτικών – Λαογραφικών συλλόγων του Δήμου Μαρκοπούλου: «Μυρρινούς» και «Δήλιος Απόλλων», ενώ θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις, όπως ζωγραφική σε κάδους απορριμμάτων και δενδροφύτευση.

Η έκθεση θα διαρκέσει από το Σάββατο 21 Απριλίου έως την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, με ωράριο λειτουργίας:

9.30 π.μ. έως 12.30 μ.μ. και

5.30 μ.μ. έως 7.30 μ.μ..

 

Συμμετέχουν οι:

Εύη Αθανασίου, Όλγα Ανδρικοπούλου-Mαντζουράνη, Aνδρό, Κίμων Αξαόπουλος, Μαρία Αργυρακοπούλου, Τζένυ Βεργίετη, Γιώργος Βορρές, Kάτια Βουρδουλάκη, Άννα Δημητρίου, Μάχη Δημοπούλου, Εlessa, Τζίμης Ευθυμίου, Βασίλης Θέος, Νικός Iavazzo, Δημήτρης Κατσούδας, Ζώης Κουτρούλης, Ράνια Καραμούζη, Δωροθέα Κόλια, Βασιλική Κούκου, Κοσμάς Λιλικάκης, Χρυσάνθη Λυμπεραίου, Μπέτυ Λυρίτη, Σοφία Μακρίδου, Μαρίνα Μαλτέζου, Λυδία Μαργαρώνη, Ευδοκία Μεθενίτη, Φλώρα Μπιμπίκου, Σταύρος Πανεράς, Δέσποινα Πανταζή, Μάρω Παπανικολάου Κιούση, Κωνσταντίνα Παρασκευοπούλου, Γιάννης Σκαρλάτος, Τίτα Σταύρου, Αγγελική Τσεβά, Νόπη Φουντουκίδου, Φωτεινή Χαμαλίδου, Αθηνά Χανιώτη, Αθηνά Χατζή, Τμήμα Ζωγραφικής Ενηλίκων σε συνεργασία με το παιδικό τμήμα Ζωγραφικής.

 

Παράλληλες Δράσεις:

Την  Κυριακή, 29 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Καθαρισμός των Παραλιών, στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, στο Πόρτο Ράφτη, σε συνεργασία με το Let’s do it Greece!, όπου όλοι είμαστε καλεσμένοι!

Ορισμένα από τα έργα της έκθεσης θα τυπωθούν πάνω σε συλλεκτικές πάνινες τσάντες και θα διανεμηθούν στα πλαίσια του καθαρισμού.

Παράλληλα, θα υπάρξει εργαστήριο μεταξοτυπίας από μέλος του Ορίζοντα Γεγονότων που θα απευθύνεται στα τμήματα ενηλίκων του Προγράμματος “Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους”.

Για την α/βάθμια και β/βάθμια εκπαίδευση θα υπάρξει εκπαιδευτικό πρόγραμμα με δυνατότητα συμμετοχής σχολικών τάξεων, κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Μαρκοπούλου.

 

Λίγα Λόγια για τον «Ορίζοντα Γεγονότων»:

Για τον Ορίζοντα Γεγονότων θα ακολουθήσουν και άλλες εκθέσεις με αντίστοιχη θεματική στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με Δήμους και τοπικούς φορείς με τη συνδρομή του Συλλόγου  Καλλιτεχνών Μεσογείων.

Η συγκεκριμένη δράση είχε επαναληφθεί από τον Ορίζοντα σε συνεργασία με το Δήμο Ταύρου το 2010, ως μία “άσκηση καθαρής τέχνης”,  με έργα διάφορων τεχνικών, κυρίως άχρηστων ανακυκλώσιμων υλικών που μετατρέπονται σε καλλιτεχνικές δημιουργίες και θέμα το Περιβάλλον και αξιοσημείωτη συμμετοχή καλλιτεχνών.

Παράλληλα, με την έκθεση στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου θα πραγματοποιηθεί διημερίδα, 27 και 28 Μαΐου, από το 1ο Γυμνάσιο Μαρκοπούλου, με θέμα: «Μαθησιακές Δυσκολίες: Πρόβλημα ή Πρόκληση; », υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαρκοπούλου, της Περιφέρειας Αττικής, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και άλλους συνεργαζόμενους Φορείς.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021, ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης, αύριο Πέμπτη 21/10/2021, σε περιοχές του Πόρτο Ράφτη λόγω αποκατάστασης βλάβης

Ο Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας σας ενημερώνει ότι λόγω αποκατάστασης βλάβης σε τροφοδοτικό αγωγό, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στις περιοχές Χάβοσι, Μπαθίστα, Νάτσο, Αυλάκι και Κορώνη στο Πόρτο Ράφτη, αύριο 21/10/2021 κατά το διάστημα 11:30 π.μ. – 4:00 μ.μ.   

Διαβάστε Περισσότερα

Covid19

9/10 Εγκαίνια επετειακής εικαστικής έκθεσης «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 21»

1-27/10 Ο ΡΟΝ ΧΑΛΑΣΕ

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΚΕΠ