Επιλέξτε Page

Follow us on Instagram

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο πρόγραμμα Erasmus+ Ruralship, για την επιχειρηματικότητα σε αγροτικό περιβάλλον.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο πρόγραμμα Erasmus+ Ruralship, για την επιχειρηματικότητα σε αγροτικό περιβάλλον.

22.11.2019 | Αρχική, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                              Μαρκόπουλο, 22/11/2019

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                              

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο πρόγραμμα Erasmus+ Ruralship, για την επιχειρηματικότητα σε αγροτικό περιβάλλον.

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο πρόγραμμα Erasmus+ Ruralship, για την επιχειρηματικότητα σε αγροτικό περιβάλλον.

Από το Δήμο Μαρκοπούλου συμμετείχαν τρεις νέοι ανερχόμενοι επιχειρηματίες: Μαρία Μάνδαλου, Γιώργος Σαραντόπουλος και ο Αντώνης Κορωνιάς, ενώ την ομάδα συντόνιζε ως εκπρόσωπος του Δήμου Μαρκοπούλου η Ευδοκία Μεθενίτη.

Οι εργασίες διεξήχθησαν στο Trento της βόρειας Ιταλίας, μία πόλη με έντονο συνεταιριστικό οικονομικό υπόβαθρο και αναπτυγμένες δομές και οικονομία. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαίδευση στον επιχειρησιακό σχεδιασμό και σε μοντέλα όπως το canvas και διαγωνίστηκαν για το καλύτερο επιχειρησιακό πλάνο, που τελικά διακρίθηκε η ιδέα “Ανάπτυξη τουρισμού σε μικρές αγροτικές περιοχές” της ομάδας στην οποία συμμετείχε η Ε.Μεθενίτη μαζί με τον Matak Nicola, Denkovska Helena, Rubino Andrea με αρχηγό την Lana Puppek.

Επιπλέον οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν οργανωμένες επισκέψεις στο Trentonosviluppo  https://www.trentinosviluppo.it/en/Home.aspx, κέντρο καινοτόμας επιχειρηματικότητας συγκεκριμένα στο εργοστάσιο παραγωγής  Polo Meccatronica, όπου και πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και συζήτηση για το ρόλο της τεχνολογίας στο μέλλον της επιχειρηματικότητας, με τον Mario Zen – ειδικό για την ευφυή έρευνα και τον τομέα της μεταφοράς στην τεχνολογία.  Στο επίκεντρο της επίσκεψης βρέθηκε το Green Innovation Factory, καινοτόμο κέντρο για τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα, μία “εκπαιδευτική” ερευνητική δομή  που στεγάζεται στο παλιό βιομηχανικό εργοστάσιο καπνού, ορόσημο της περιοχής αλλά και κομμάτι της σύγχρονης πολιτιστικής ταυτότητάς της, παρουσιάζοντας μία υποδειγματική διαχείριση της αξιοποίησης της νεότερης βιομηχανικής τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και της αναβάθμιση του citybrand, στοχεύοντας παράλληλα σε ένα “πράσινο”, κερδοφόρο επιχειρηματικό μέλλον.

Ακολούθησαν αρκετές παρουσιάσεις με επιχειρηματίες, Oleksandr Moccogni (διευθυντής ψηφιακού Μάρκετινγκ, εκστρατειών μάρκετινγκ στο διαδίκτυο και υπεύθυνο διαχείρισης της διαδικτυακής παρουσίας της Mercedes Benz), τον Riccardo Zanetti επιτυχημένο καινοτόμο επιχειρηματία κ.α.

Οι ομάδες φιλοξενήθηκαν στα KOMODO APARTMENTS, μία σύγχρονη εγκατάσταση μέσα στην πόλη του Trento, πολύ κοντά στο Musee, ένα υπερσύγχρονο μουσείο φυσικής ιστορίας.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν, πέρα από την ομάδα του Δήμου Μαρκοπούλου ως εκπρόσωποι από την Ελλάδα, η Ιορδανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Κροατία και τα Σκόπια.

Η ομάδα μας, στα πλαίσια της “Ελληνικής Βραδιάς” μοιράστηκε κρασί το οποίο της παρείχαν ως δώρο τα τοπικά οινοποιία: Αλλαγιάννη, Νικολακόπουλου, Παναγιώτου, Παπαγιαννάκου, καθώς και γκουρμέ μαρμελάδες σύκου, παρείχε η κα Μιράντα Χασιώτη, ελληνικά προϊόντα η Sigma Gourmet, λάδι Νικολάου, μουστοκούλουρα το αρτοποιείο Δαρεμάς και φιστίκια η εταιρεία Πετούρης! Επίσης για την επιτυχημένη διεξαγωγή του project, η εταιρία Meli Attikis, δώρισε μέλι σε όλους τους συμμετέχοντες το οποίο χρησίμευσε και για φανταστικούς λουκουμάδες που θα θυμόμαστε όλοι όσοι φάγαμε για αρκετούς μήνες μετά.

Για τη συνολική διοργάνωση και διεξαγωγή του προγράμματος υπεύθυνη ήταν η Claudia Lantery, από την Ιταλία.

Θα ακολουθήσει ανοικτή παρουσίαση των εργασιών της ελληνικής ομάδας τον μήνα Ιανουάριο, ενώ ήδη ο Δήμος Mαρκοπούλου έχει υποβάλει αίτημα για διεξαγωγή του ίδιου προγράμματος: ανάπτυξη επιχειρηματικότητας σε αγροτικό περιβάλλον.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

30-31/3 FINAL 4

12-13-14-19-20-21/4 Έκθεση – Παζάρι χειροποίητου κοσμήματος

28/3-3/3 ΓΚΟΤΖΙΛΑ

28/3-3/3 KUNG FU PANDA 4