Επιλέξτε Page

Follow us on Instagram

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » Απάντηση της Αντιδημάρχου, σχετικά με την Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και τα όσα διαδραματίστηκαν στο Σχολικό Συμβούλιο, την Τρίτη, 5η Μαρτίου 2019.

Απάντηση της Αντιδημάρχου, σχετικά με την Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και τα όσα διαδραματίστηκαν στο Σχολικό Συμβούλιο, την Τρίτη, 5η Μαρτίου 2019.

06.03.2019 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ    
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ   Μαρκόπουλο, 6/3/2019
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ    
Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ    
Γραφείο Αντιδημάρχου Παιδείας,

κας Ζωής Γιαννάκη

Τηλ.: 22990-71706

          22990-85095

Fax:  22990-85270

Email: [email protected]

   

Απάντηση της Αντιδημάρχου, σχετικά με την Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και τα όσα διαδραματίστηκαν στο Σχολικό Συμβούλιο, την Τρίτη, 5η Μαρτίου 2019.

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα, τα όσα ψευδώς γράφτηκαν από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου, σχετικά με την πραγματοποίηση μετρήσεων για την αξιολόγηση της ποιότητας του αέρα, των εσωτερικών χώρων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου.

Θα ήθελα λοιπόν, να σας ενημερώσω για τα παρακάτω:

  • Η πρώτη φορά που μου αναφέρθηκε η συγκεκριμένη δράση ήταν στο Σχολικό Συμβούλιο του 1ου τριμήνου, χωρίς όμως να λάβω περαιτέρω πληροφόρηση. Τοποθετήθηκα θετικά, αναμένοντας λεπτομέρειες της δράσης.
  • Στη συνέχεια, μου προωθήθηκε email, που ζητούσε την άδειά μου για τις μετρήσεις στο 4ο Δημοτικό Σχολείο με συγκεκριμένη ημερομηνία, την 7η Μαρτίου 2019. Επισυναπτόμενη υπήρχε επιστολή από τον κο Μπακέα, Αναπληρωτή Καθηγητή Περιβαλλοντικής Ανάλυσης του Πανεπιστημίου Αθηνών, για την συγκεκριμένη δράση.
  • Στο συγκεκριμένο email, όπως φαίνεται και παρακάτω, απάντησα στις 4/3/2019, εξηγώντας ότι για την Διεξαγωγή Έρευνας τέτοιας μορφής, η έγκριση ανήκει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον Σύλλογο Διδασκόντων, δυνάμει του Γ2/49181/18.05.2005 ΥΠΕΠΘ και Γ2/48181/28.05.2005 ΥΠΕΠΘ:

«Καλησπέρα σας,

σας ενημερώνω ότι η ενέργεια θα εγκριθεί εφόσον υπάρξει σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή & του Συλλόγου Διδασκόντων του εν λόγω σχολείου.

Επίσης η διαδικασία να είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και να μη αναστατώνει το διδακτικό πρόγραμμα του σχολείου.

Από τις επιστολές που έλαβα, δεν προκύπτουν όλα τα παραπάνω, όπως είχε συμφωνηθεί στο Σχολικό Συμβούλιο. 

Με εκτίμηση,

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας

Ζωή Γιαννάκη»

  • Στο Σχολικό Συμβούλιο, την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019, εφόσον υπήρχε σύμφωνη γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων, ουδεμία αντίρρηση θα διατυπωνόταν από εμένα, ως Αντιδήμαρχος Παιδείας. Γενικά δε, θέλω να τονίσω ότι οι συγκεκριμένες λυόμενες αίθουσες, ανήκουν στον Ο.Σ.Κ. και τηρούν όλες τις Προδιαγραφές Ασφαλείας, συντηρούνται, ελέγχονται και καθαρίζονται σε καθημερινή βάση. Πολύ περισσότερο, θέλω να τονίσω ότι είναι αδύνατον να αρνηθεί, Αντιδήμαρχος Παιδείας, η οποία είναι και Εκπαιδευτικός, την διεξαγωγή μιας τέτοιας έρευνας.
  • Τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής: Ο Διευθυντής του Σχολείου, πήρε τον λόγο και είπε ότι η εν λόγω διαδικασία, δεν είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας. Επομένως το θέμα πρέπει να πάει σε αναβολή και δεν εγκρίνεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων του Σχολείου! Μπορεί κάλλιστα, να επαναπρογραμματιστεί ραντεβού, όταν η Διαδικασία θα είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας και να πραγματοποιηθεί. Η αντίδραση του μέλους  του Συλλόγου Γονέων, του εν λόγω σχολείου, κου Γαλανάκη Βαλάντη, ήταν να υψώσει τους τόνους της συζήτησης και να φερθεί απειλητικά προς το Σχολικό Συμβούλιο, με την φράση: «Θες, δεν θες, εμείς θα μπούμε μέσα την Πέμπτη»!!
  • Ο Διευθυντής του Σχολείου, έλυσε τη Συνεδρίαση του Συμβουλίου και αποχώρησε, λέγοντας ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα καλέσει την Αστυνομία!
  • Δυστυχώς, ως είθισται, τα πραγματικά περιστατικά, έχουν διαστρεβλωθεί παντελώς, στην Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων, στα πλαίσια της γνωστής τοις πάσι, προσπάθειας κατασυκοφαντήσεώς μου.

Αγαπητοί Γονείς,

θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι σε όλο το διάστημα της Αντιδημαρχίας μου, έκανα, κάνω και θα κάνω το καλύτερο για τα παιδιά μας! Οι περισσότεροι το γνωρίζετε ήδη. Μέσα στην δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε και μέσα στα πλαίσια που μας επιτρέπουν να κινηθούμε, πράττουμε το καλύτερο δυνατό. Και θα συνεχίσουμε. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς γνώση σας!

 

 

Απάντηση του Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου, στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, σχετικά με άδεια εισόδου στη Σχολική Μονάδα:

ΑΔΕΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

 

Επιστολή του Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μαρκοπούλου, προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

 

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού,

Αθλητισμού & Κοινωνικής Πρόνοιας,

 

Ζωή Γιαννάκη.

 

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

30-31/3 FINAL 4

12-13-14-19-20-21/4 Έκθεση – Παζάρι χειροποίητου κοσμήματος

28/3-3/3 ΓΚΟΤΖΙΛΑ

28/3-3/3 KUNG FU PANDA 4