Επιλέξτε Page

FACEBOOK

Τουρισμός – Τοπική Ανάπτυξη

Ο Καιρος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

ΕΛΛΑΔΑ 2.0

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ

ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ

Αρχική » Δελτία Τύπου » ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ!

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ!

19.02.2019 | Δελτία Τύπου, Ενημέρωση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                                                          Μαρκόπουλο,   19/2/2019

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ                                             

Μ Ε Σ Ο Γ Α Ι Α Σ

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ!

 

 

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) σας προσκαλούν την Κυριακή, 10 Μαρτίου 2019 να γιορτάσουμε όλοι μαζί τις Απόκριες, στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι, στην Αποκριάτικη Γιορτή!

Και το ίδιο απόγευμα στις 7 μ.μ., σας περιμένουμε να αναβιώσουμε, με τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Μαρκοπούλου – Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς», για δεύτερη (2η) συνεχή χρονιά,  το παραδοσιακό Μαρκοπουλιώτικο έθιμο «Μουσούνες»! 

Στη φετινή Αποκριάτικη Γιορτή, θα πρωταγωνιστήσουν, οι αγαπημένοι ήρωες του Ντίσνεϋ!

Τα Σκέτς και τα παιχνίδια του Μίκυ, του Ντόναλντ Ντακ, της Νταίζη Ντακ, της γάτας Κίττυ, αλλά και του Τίγρη με τον Γουίνι και την παρέα του, θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους! 

Τα πιο γνωστά αποκριάτικα και κεφάτα τραγούδια, που θα ακούγονται δυνατά, θα μας παρασύρουν στο εύθυμο και ζωηρό κλίμα, της Αποκριάτικης Παρέλασης 2019, στην -γεμάτη χαρτοπόλεμο και κομφετί -Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου! 

Βέβαια, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι καλύτεροι ειδικοί στο Face Painting, που θα μεταμορφώσουν όλους όσους το επιθυμούν, με τα πιο ευφάνταστα και διασκεδαστικά σχέδια! 

Και φυσικά.. τα μεγάλα δώρα για τα πληρώματα των Καρναβαλιστών, που θα στελεχωθούν από Μαθητές και Μαθήτριες των Σχολείων και μέλη των Συλλόγων, του Δήμου μας !

Το καλύτερο πλήρωμα, που θα επιλεγεί με την καλύτερη θεματολογία από την τετραμελή επιτροπή, θα λάβει ως έπαθλο, για κάθε μέλος της ομάδας, Κάρτα Ελεύθερης Εισόδου στη Δημοτική Πλαζ Αυλακίου, στο Πόρτο Ράφτη, για το καλοκαίρι του 2019! 

 

Το Απόγευμα, στις 7 μ.μ., ξανανταμώνουμε στην Πλατεία Μαρκοπούλου, όπου ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κ.Δ.Ε.Μ., σε συνεργασία με τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο «Μυρρινούς», για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, αναβιώνουν το παραδοσιακό Μαρκοπουλιώτικο Έθιμο: «Μουσούνες» ! 

Με σεβασμό στην Παράδοση του Τόπου μας, αναπαριστούμε πιστά τους χορούς και τα δρώμενα του Μαρκοπουλιώτικου Εθίμου: Με ορχήστρα, μουσική, εδέσματα, κρασί και βέβαια, την μεγάλη φωτιά στο κέντρο της Πλατείας!

 

Κι αν οι λιλιπούτειοι Καρναβαλιστές, δεν έχουν ετοιμάσει ακόμα την Αποκριάτικη Μάσκα τους;

Περιμένουμε όλα τα παιδιά, από 4 ως 12 ετών, το Σάββατο, 9 Μαρτίου 2019, στον Πολυχώρο Πολιτισμού, στο Πόρτο Ράφτη, από τις 11:00 π.μ. ως τη 1:00 μ.μ., στο Εργαστήρι Αποκριάτικης Κατασκευής που θα πραγματοποιήσει η Εκπαιδευτικός των Τμημάτων Ζωγραφικής του Προγράμματος Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος»!

 

Μη λείψει κανείς από την μεγάλη γιορτή της Αποκριάς, στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου!

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ.

 

 

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24-3-2024 «ΤΡΑΓΟΥΔΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

14-20/3 OSCAR WINNERS WEEK